blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

3.09. 2017

Na spadnutí je druhý nový komiks od autorky Dospělost je mýtus, chystá se nový Destrukční deník a komiks o příběhu Anny Frankové vyjde brzy česky. Ani uplynulý týden nebyl na knižní novinky skoupý, pojďte se jim s námi podívat na zoubek!

soukupová

Loni vyšel před Vánoci komiks Dospělost je mýtus, který si právem vysloužil velký čtenářský ohlas. Jeho autorka Sarah Andersen nelenila a je tu jeho následník. Ubulená hromádka štěstí je dokonalý název knihy, nemyslíte? 🙂 Vyjde 16. října znovu u nakladatelství CooBoo. Knížka sama o sobě říká, že je pro všechny, kdo čtení považují za smysl života, kdo zvládnou celou řadu seriálu za jedinou noc, kdo se nejraději tulí v krásně teplých vytahaných svetrech, kdo žijí se svou kočkou, kdo se bojí více jak jednoho člověka v místnosti a kdo si připadají výjimečně nevýjimeční. Prostě pro všechny, kdo milují Sarah’s Scribbles a našli se v jejích komiksech.

U nakladatelství CooBoo ještě chvilku zůstaneme. Chystají totiž další destrukční deník a tentokrát bude barevný. Knížka to má i přímo ve svém názvu – Destrukční deník: Tentokrát barevně. Autorkou je samozřejmě i tentokrát Keri Smith.

Pražské nakladatelství Triáda v minulosti vydalo textovou verzi Deníku Anny Frankové a nyní oznámilo, že chystají vydání i komiksové verze. Ta měla v zahraničí velký úspěch a rozhodně se máme na co těšit! Komiks vyjde v říjnu a jeho autory jsou Ari Folman a  David Polonsky. Mimochodem, věděli jste, že Deník Anny Frankové existuje i jako audiokniha? Mrkněte!

Další zprávou pro změnu potěšíme všechny fanoušky modrovlasé holčičky Hildy. Už v úterý vyjde třetí kniha, tentokrát s názvem Hilda a kemenný les. My v Martinusu jsme si komiksy Luka Pearsona mimořádně oblíbili, co na ně říkáte vy? 🙂 A o čem že to tentokrát bude? Modrovlasá rozumbrada je už zkušenou průzkumnicí, která vyzrála na obry i pidilidi, přežila setkání s černým psem na skautském táboře a zachránila ptáka bouřliváka, mytický symbol města Trolberg. Ale nic ji nemohlo připravit na to, co nastane teď – na dosud nejnebezpečnější výpravě ji doprovází nejen neohrožený mazlíček Větvík, ale tragickým nedopatřením i nervózní maminka. Společně se octnou v tajemném kamenném lese a musí najít cestu domů dřív, než je polapí jeho nevyzpytatelní obyvatelé…

Čtěte také  V zrcadlové síni: Co má Kim Kardashian společného s Marilyn Monroe?

A snad to nejlepší nakonec 🙂 Petra Soukupová chystá novou knihu a ta už má dokonce i hotovou obálku! Knížka bude pro děti, bude se jmenovat Kdo zabil Snížka? a vyprávět bude o smrti psa. Vyjde v říjnu a zařadí se tak po bok Petřiny předchozí knihy pro děti Bertík a čmuchadlo, kterou vydala před třemi roky. No jak jinak, těšíme se, ač to nejveselejší čtení to zdá se, nebude…