blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Proběhl Knižní veletrh v Havlíčkově Brodě, Žena v okně má první recenze a vyšel nový díl knihomolské talk show Tiráž. Vítejte u nových Knižních zpráv!

viewegh
1. O psychothrilleru Žena v okně se v zahraničí mluví jako o thrilleru roku 2018. Čeští čtenáři jsou první na světě, kdo si ho mohou přečíst, neboť u nás vyšel s tříměsíčním předstihem. A venku jsou první recenze, v kulturní rubrice na Novinkách kniha získala 90%. Chystáte se ji také číst?
Recenzi si přečtěte TADY

2. V neděli byla udělena Státní cena za literaturu a nejen ta. Ministerstvo kultury udělovalo ceny za přínos v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění, architektury, kinematografie a audiovize. Kompletní výsledky si můžete pročíst na iDnes.cz

3. Letošní Knižní veletrh v Havlíčkově Brodě měl rekordní účast, v sobotu a v neděli přijelo více než 17 tisíc návštěvníků.

Střípky z veletrhu si můžete prohlédnout v galerii na art.ihned.cz

4. Ve Velkém knižním čtvrtku se objevila nová kniha Michala Viewegha, která navazuje na Pohádky pro unavené rodiče. Serveru iDnes.cz autor poskytl rozhovor, v němž promluvil o tom, jak si stojí prodeje jeho novějších knih. Na rozhovor se můžete podívat ZDE.

5. Na našem YouTube kanále vyšel nový díl knihomolské talk show Tiráž, tentokrát byl Jakubovým hostem  ilustrátor David Bohm. Na nový díl se podívejte TADY.

Čtěte také  Udělejme společně z černého pátku světlý