blog

7 důvodů, proč číst e-knihy na cestách

Dovolenková sezóna právě začíná a kromě jiných radostí to znamená i konečně #vicecasunacteni zajímavých knih :-) Na cestování vám doporučujeme osvojit si jeden návyk: čtení e-knih. Ušetříte tak svá záda i peněženku.

Hurá, záda netrpí!

Upřímně – cestovní kufr, plážovou tašku, kabelku do města nebo kapsičku na kole raz-dva zaplníte všelijakými nezbytnostmi a na tlustou knihu zbyde místo pouze v případě, že vlastníte Hermioninu kouzelnou kabelku. Vláčení těžkého nákladu strhává body i té nejdojímavější scenerii. Buďte na sebe hodní: však můžete mít doslova tisíce tisícstránkových e-knih v jediné čtečce.

Zůstane víc na gelatto

E-knihy jsou v porovnání s jejich tištěnými “staršími sestrami” zpravidla o třetinu až polovinu lacinější. Přece jen s nimi nejsou spojeny náklady na výrobu a distribuci. Odložte si ušetřenou sumu třeba na zmrzlinu cestou k moři. Však na dovolené je třeba se rozmazlovat!

Čtete na mobilu, tabletu i čtečce

S největší pravděpodobností už teď máte minimálně jedno zařízení, na kterém lze e-knihu číst. Můžete si v nich pohodlně listovat ve smartphonu, počítači i tabletu. Nejpříjemnější zážitek ze čtení e-knih si docela určitě vychutnáte, pokud vlastníte čtečku e-knih – tato elegantní zařízení si například dokáží zapamatovat, na které straně jste se čtením skončili nebo třeba zaevidují vaše poznámky. Jejich displej nejvíc připomíná papír a ty šikovnější vydrží nabité dva týdny až měsíc. O jednu takovou fešáckou čtečku právě soutěžíme, koukněte na naši letní soutěž 😉

Vyberete si, co se vám líbí

Nabídka domácích i zahraničních autorů už přesáhla 13 000 titulů v češtině a slovenštině. Takže je skutečně z čeho vybírat! Jako e-knižní čtenář si navíc můžete čas od času užívat jistého privilegia: e-knižní vydání je často dostupné už v den vydání titulu (a někdy dokonce i dříve).

Pár kliků a máte novou knihu

Ještě před pár lety jste si museli vyhradit na stažení e-knihy poměrně dost času, ale teď už stačí opravdu jen pár kliků a čtete. Dnes si až 98% všech e-knih můžete stáhnout nebo poslat jedním klikem, a to ať už jde o čtečky Kindle, PocketBook, nebo například o iPhone. Zkuste to třeba na letišti, až budete čekat v řadě na kontrolu zavazadel.

Čtěte také  Jak na knihy Annie Ernaux?

Ani tma vás neodradí

Znáte to. Jste ve vlaku, v autobusu nebo sdílíte ubytování s více lidmi. Všude už je tma, všichni chtějí spát a rozsvěcovat světlo by nemuselo být přijato s velkým nadšením 🙂 Jenže vy byste si rádi přečetli ještě jednu kapitolu, protože teď se od toho napínavého příběhu nemůžete odtrhnout. Namísto nekonečného scrollování Facebookem nebo Instagramem teď můžete prostě jen kliknout do své e-knihovny, protože na noční čtení jsou e-knihy jako stvořené. Nejlepší je k tomu přizpůsobená čtečka s nastavitelným podsvícením, které bude šetřit váš zrak.

Tištěné knihy stále na čestném místě

Pokud nedáte dopustit na vůni papíru a šustění stránek je pro vás jedním z nejoblíbenějších zvuků, chápeme, že zpočátku budete k e-knihám nedůvěřiví. Za pokus to ale určitě stojí – především ve chvílích, kdy se budete někam přemisťovat. Opravdu se nemusíte bát, že byste tím podváděli své milované tištěné knihy. Možná vám naopak budou vděčné, že jim v bezpečí domova nehrozí nebezpečí v podobě umazání zmrzlinou nebo zkrabacení od slané vody 😉

Vyberte si z naší nabídky e-knih s výraznou slevou, která platí do 15. července. Pak už na nic nečekejte a užijte si s příběhem svá letní dobrodružství 😉

Anna Porubcová

Marketérka

Anička je markeťačka ze slovenské sekce martinusáckého marketingového oddělení :-)

Příspěvky autora