blog

Jak dát světu najevo, že milujete knihy

Doufáme, že už to všichni víte, ale tak pro pořádek ještě jednou a pěkně hlasitě: MÁME NOVÁ KNIHOTRIKA! Pojďte si prohlédnout naší novou knihomolskou módu a zjistěte, které knihotriko nejlépe pasuje k vašemu čtenářskému vkusu.

Na to, až vám budeme moci představit, co jsme společně s našimi kumpány Tomski&Polanski ukuli, jsme se strašně těšili. Lukáš a Ilona (ty dva můžete znát kupříkladu díky nezapomenutelným obálkám knih Ladislava Zibury nebo novinek Ireny Obermannové) vytvořili knihomolské návrhy, do kterých jsme se zamilovali na první pohled – nejenže jsou zalíbení hodné kvůli vtipné ilustraci, ale také proto, že zkrátka na první pohled vyzařují lásku ke knihám, kterou má jejich nositel v sobě. Alespoň tak nám to okamžitě přišlo a od doby jejich vzniku nenosíme v podstatě nic jiného 🙂

Jaká nová knihotrika si můžete obléct?

Bradavický styl

Vybrat to správné zaříkadlo byl docela oříšek, nakonec vyhrálo jedno z těch nejpraktičtějších především proto, že je doslova kouzelnou metaforou k tomu, co se stane, když si pravidelně hledáte #vicecasunacteni – rozsvítí se vám v hlavě 🙂 A protože potterovských fanoušků máme a známe opravdu spousty, právě knihotriko Lumos si zasloužilo dvě barevné varianty – klasickou černobílou a ještě navíc něžnější šedou verzi.

David a Goliáš

Jednu z nejznámějších legend pojali naši ilustrátoři skutečně velmi vtipně a pokaždé, když se na tohle knihotriko podíváme, musíme se chtě nechtě aspoň usmát. Doporučujeme jej tedy zejména pro zajištění dobré nálady své i svého okolí. A taky proto, abyste všem kolem sebe připomínali, že jen proto, že je někdo větší a silnější, neznamená to, že musí vyhrát. Že zvítězí většinou ten, kdo má pod čepicí – právě proto, že přečetl spoustu dobrých knih.

Kafka fashion

Literární klasika na tričku? Ano, prosím! Zvlášť s nápisem a obrázkem, který upozorňuje na jeden kafkovský příběh, který všichni dobře známe už ze školních lavic. Díkybohu, že čtení nás mění jen v dobrém slova smyslu a přeměny v brouka se bát nemusíte. A i kdyby náhodou, díky Kafkovi už aspoň všichni tušíme, jak s tím naložit.

Čtěte také  7 tipů na místa v ČR, která znáte z literárních příběhů

Všechna naše knihotrika jsou vyráběna ve férových pracovních podmínkách, mají bio certifikaci a jsou ze 100% organické bavlny. Když se tedy o ně budete pěkně starat, vydrží vám věky a vzhledem k neutrálním barvám je můžete ve svém šatníku kombinovat s dalšími kousky do aleluja. Pro ty, co jsou rádi, když oblečení mluví za ně, pro ty, co milují knihy srdcem i duší, pro ty, co nejsou mudlové – pro vás všechny jsme s láskou vyrobili tuhle knihomolskou nádheru.

Užijte si ji a nezapomeňte nám pod hashtagem #knihotriko ukázat, jak vám sluší! 🙂

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora