Kategorie: #kniznimlsani

#kniznimlsani: Zrno je grunt

Obilniny jsou v současném světě výživových trendů jednou nahoře a jednou dole. Někteří je zatracují a jiní si bez nich neumí představit ani snídani. Jak to máte vy? Pokud otevřete kuchařku Zrno je grunt, můžeme vám slíbit, že si recepty s různými druhy zrn a zrníček zamilujete :-) Pro #kniznimlsani tuto knihu hodnotí Kamila z blogu Tvoříme domov.

Pokračování

#kniznimlsani: Lulus – cukrárka

Tentokrát nebudeme v recenzi pro #kniznimlsani následovat zdravou výživu. Podíváme se do cukrárny :-) Tahle kuchařská kniha od cukrářky Lulus skrývá ty nejlahodnější laskominy od dortíků přes makrónky po sušenky a slibuje, že potěší jak úplné začátečníky, tak zkušené cukrářky. Zhodnotila ji pro vás reBarbora’s kitchen. Mňam!

Pokračování

#kniznimlsani: Cukrfree

Je tu další recenze v rámci projektu #kniznimlsani! Tentokrát se podíváme na kuchařskou knihu, která má ambice změnit váš pohled na to, co kupujete, vaříte a jíte. Cukrfree Janiny Černé vás naučí spoustu zdravých receptů bez jedné z největších závislostí západní civilizace – bez cukru. Recenzi pro vás sepsala Kamila z blogu Tvoříme domov.

Pokračování

#kniznimlsani: Přirozeně

Máme pro vás další lákavou recenzi na kuchařku, tentokrát však nepůjde ani zdaleka jen o vaření. Kniha Přirozeně se totiž kromě stravy věnuje i kosmetice a celkové vyrovnanosti těla a duše. Její autorka Xochi Balfour se rozhodla žít zdravě a harmonicky a chce tohle poselství předat dál. Jak se jí to daří hodnotí pro #kniznimlsani Kačí z blogu My cooking diary, čtěte :-)

Pokračování

#kniznimlsani: Moderní odšťavňování

Končící léto a začínající podzim, to je období sklizně! Spousta jablíček, švestek, mrkviček, kapustiček… Mňam :-) Netřeba však zeleninu a ovoce jen chroupat, můžete je taky odšťavnit. Je to čím dál tím víc v módě, a jak na sobě samé dokazuje Mimi Kirk, autorka knihy Moderní odšťavňování – Kompletní průvodce, je to velice zdravé a blahodárné ;-)  Recenzi knihy pro vás napsala Kačí z blogu My cooking diary.

Pokračování

#kniznimlsani: Snadno a rychle 2

Roman Vaněk je na české gourmet scéně pojem. Jaké jsou ale jeho kuchařky? Kačí z blogu Smooth Cooking pro vás zhodnotila už druhý díl jeho kuchařky Snadno a rychle. Jak se jí líbí? Bude se líbit vám? Co v ní najdete? “Koncept těchto kuchařek je dělán tak, aby přípravu jídla zvládl i ten největší začátečník a přitom to bavilo i zkušeného milovníka vaření,” píše. Čtěte, inspirujte se, pochutnejte si ;)

Pokračování

#kniznimlsani: Deník Dity P. – Kuchařka 2

Máme pro vás další recenzi kuchařské knihy, o které se hodně mluví! Kačí z blogu Smooth Cooking pro vás zhodnotila druhou kuchařku Dity P., tedy knihu, nesoucí název Deník Dity P. – Kuchařka 2. Co se v této rozměrné kuchařské knize skrývá? Komu se bude hodit a jaké pochoutky se díky ní naučíte? Čtěte :)

Pokračování

#kniznimlsani: Vaření pro vegany

Veganské kuchařky jsou v kurzu. Nás v Martinusu to těší, protože jsme vlastně z poloviny vege tým, a ještě víc nás těší, kolik kvalitních knih v poslední době v češtině vychází. Jednu z nich, Vaření pro vegany od Nicole Just, nám představí velká odbornice na veganské kuchařky z celého světa a vegan stravu obecně – Bihu z blogu Veganotic.cz! Připravte si po pavlovovsku slinné žlázy, jdeme na to ;) A nezapomeňte mrknout i na naše #kniznimlsani, kde najdete tyhle i další mňamky :)

Pokračování

#kniznimlsani: Štěstí z kuchyně

Karolína Kamberská patří mezi známé české kuchařské tváře – kromě televizní série Karolína, domácí kuchařka, už jí vyšly i dvě kuchařky v knižní podobě. Ta první, pojmenovaná stejně jako televizní pořad, se věnuje hlavně receptům našich babiček, přetvořených pro 21. století, druhá s názvem Štěstí z kuchyně se rozhlíží po střední Evropě i dál na jih. A její recenzi pro vás připravila Lucy z blogu Mlsy od Lucy.

Pokračování

#kniznimlsani: Domácí čínská kuchyně

Doby, kdy jsme si “čínu”, která měla s autentickým čínským jídlem pramálo společného, představovali jen jako pořádně mastné nudle se škrobovou omáčkou, jsou naštěstí ty tam. Čínská kuchyně je různorodá a lahodná, a tu autentickou, domácí, představuje ve své kuchařce Gok Wan. Přečtěte si její recenzi z pera Lucy!

Pokračování

Sociální sítě
@Majda_lena Holt naše zboží potřebuje péči 😍😉😀
28. 4. 2017
Libo-li mistrovsky napsanou knihu, která vtáhne do Chicaga, kde právě řádí skutečný masový vrah? #recenze @cwrcekk:… https://t.co/TXvlaxSqlT
28. 4. 2017
Patrick Ness, Neil Gaiman, Haruki Murakami a další velká jména v novém #bavinebavi! Mrkejte, knižních tipů plno ➡… https://t.co/HqFz45Lf7f
28. 4. 2017
@AkiVotrubova To by se ti mohly líbit Závěje https://t.co/e1sUkGG4CM, Zeměbouře https://t.co/8dlH7MA7ud nebo satiri… https://t.co/Fjt5GPPeJ4
28. 4. 2017
RT @robertvlach: #navolnénoze je aktuální bestseller #1 na @martinus_cz. Že by letos frčely knižní dárky ke Svátku práce?! Za 538 Kč: https…
28. 4. 2017
Stalker
Lars Kepler