omalovánky – Martinus.cz Blog https://blog.martinus.cz Tisíce příběhů. Jedno knihkupectví. Mon, 11 Apr 2022 11:20:39 +0000 cs hourly 1 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout https://blog.martinus.cz/2016/07/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-59 https://blog.martinus.cz/2016/07/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-59#comments Mon, 18 Jul 2016 20:00:21 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=12210 Vyjde úspěšná knížka o štěstí, chystaná kniha Anthony Doerra dostala nádhernou obálku a těšit se můžeme na antistresové omalovánky na motivy Skleněného trůnu. Vzhůru do víru knižních novinek! 🙂 V zahraničí velmi úspěšná knížečka 14,000 Things to Be Happy About, která vám každý den připomene několik důvodů, proč byste měli být šťastní, konečně vyjde i v …

The post 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Vyjde úspěšná knížka o štěstí, chystaná kniha Anthony Doerra dostala nádhernou obálku a těšit se můžeme na antistresové omalovánky na motivy Skleněného trůnu. Vzhůru do víru knižních novinek! 🙂

krime

V zahraničí velmi úspěšná knížečka 14,000 Things to Be Happy About, která vám každý den připomene několik důvodů, proč byste měli být šťastní, konečně vyjde i v češtině! Zatím to vypadá na začátek podzimu a kniha s názvem 14 000 důvodů ke štěstí vyjde u nakladatelství Grada!

Četli jste sérii Divergence? Veronica Roth dokončila svou nejnovější knihu, která v originále vyjde pod názvem Carve the Mark. Brzy nato vyjde také v českém překladu a ano, samozřejmě ji vydá nakladatelství CooBoo 🙂

Páni! O jednu z nejkrásnějších obálek roku se postaralo nakladatelství Moba, které už zveřejnilo obálku chystané knihy Anthony Doerra s názvem Sběratel mušlí. Je minimalistická, elegantní, působivá, zkrátka krásná, posuďte sami!

mušlí

Líbily se vám omalovánky Hra o trůny? V obdobné verzi vyjdou další, fantasy světem poznamenané antistresové krásky 🙂 Tentokrát nás zavedou do říše ságy Skleněný trůn. Vydá je u nás nakladatelství CooBoo, které právě oznámilo, že se mu podařilo získat práva.

A na závěr jednu lahůdku pro čtenáře krimi žánru. V září vyjde kniha Nejlepší americké krimipovídky, která bude antologií vybraných perel a textů detektivního žánru. My se jí tedy nemůžeme dočkat! Vydá ji nakladatelství Domino.

The post 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2016/07/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-59/feed 2
LookBook #31: Na vesnici https://blog.martinus.cz/2016/06/lookbook-31-na-vesnici https://blog.martinus.cz/2016/06/lookbook-31-na-vesnici#respond Sun, 26 Jun 2016 17:47:24 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=12052 Kde začít prázdniny lépe, než u babičky na vesnici? Probouzet se v duchnách při kokrhání kohouta, nechat se vykrmovat babiččinými specialitami, číst si odpoledne na koupališti, chodit na houby a večer prosedět u táboráku. Utekli jsme z města a nový LookBook nafotili v jedné vesničce. Hořkosladký román Uvnitř mé hlavy, debutové dílo spisovatelky Francescy Zappii, se …

The post LookBook #31: Na vesnici appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Kde začít prázdniny lépe, než u babičky na vesnici? Probouzet se v duchnách při kokrhání kohouta, nechat se vykrmovat babiččinými specialitami, číst si odpoledne na koupališti, chodit na houby a večer prosedět u táboráku. Utekli jsme z města a nový LookBook nafotili v jedné vesničce.

Hořkosladký román Uvnitř mé hlavy, debutové dílo spisovatelky Francescy Zappii, se schizofreničkou Alex v hlavní roli je young-adultovka, u které se bude smát a možná uroníte i slzu dojetí. Prý je to kniha pro fanoušky Rainbow Rowell jako stvořená. Každý milovník krásna bude navíc paf z půvabné obálky.

Víte, co znamená slovo “suomikumma”? No přece finské podivno! Právě tímto žánrem se chlubí antologie Lesní lišky (a další znepokojivé příběhy), ve kterém najdete povídky od předních finských spisovatelů, jenž se zabývají fantastikou, magickým realismem a surrealismem. Mezi autory najdete kupříkladu Pasiho Ilmari Jääskeläinena, který napsal oblíbený Literární spolek Laury Sněžné, Leenu Krohn nebo třeba Anne Leinonen.

Self-help kniha Podnikavá hlava od Andyho Gibsona vám slibuje, že po jejím přečtení dokážete zbystřit svůj podnikatelský mozek na maximum. Čeká na vás cesta plná inspirativních postřehů, novinek z oblasti psychologie i somatologie a vy se naučíte používat celý svůj mozek, pracovat chytřeji a efektivně a rychleji tak plnit své úkoly. Kdo na sobě chce v létě pracovat, určitě by se měl s Podnikavou hlavou seznámit.

Třetí vydání klasiky Alenka v kraji divů a za zrcadlem je opravdový skvost. Vyšla v překladu Aloyse a Hany Skoumalových, který je všem milovníkům Alenky důvěrně známý. Příběh Lewise Carrolla si tentokrát můžete užít společně s kouzelnými ilustracemi. Kniha získala ocenění “Nejkrásnější vydání na světě” – Alice 150 Grand Prize – a není divu! A pokud ještě nemáte tušení, proč je havran jako psací stůl, je nejvyšší čas se s Alenkou seznámit právě prostřednictvím této krásky.

Antistresových omalovánek už je tolik, že jeden neví, které vybrat. My doporučujeme tyto stylové Vogue omalovánky, do nichž módní návrhář Ian R. Webb nakreslil původní modely z padesátých let, jenž se objevily v kultovním časopisu. Pokud si potrpíte na eleganci, Vogue omalovánky budou vaším skvělým doplňkem.

Tanja Dusy dala dohromady kuchařku plnou slunce a vůní. Jmenuje se Letní kuchyně a je to váš nepostradatelný pomocník do prázdninových dnů. Tanja Dusy vaří zdravě a její recepty jsou plné čerstvé křupavé zeleniny, šťavnatého ovoce a vůně bylinek. Pořiďte si tuhle kuchařku a pozvěte přátele na dlouhý oběd na prosluněné terase nebo na pozdní snídani v trávě, vsadíme se, že se před nimi svými kulinářskými schopnostmi díky Tanje Dusy opravdu blýsknete.

Francouzské autorce Delphine de Vigan u nás vychází už čtvrtý román s názvem Podle skutečného příběhu. Psychologický příběh o spisovatelce, jenž potká novou kamarádku, kterou ve vyprávění nazývá prostě L. a je to její spřízněná duše. Příběh se postupně stává čím dál tím hrozivějším a mění se v napínavý thriller. Ani sám čtenář už neví, co je fikce a co je skutečnost; Delphine de Vigan si s ním zahrává jako kočka s myší. Zejména pro ty, co někdy zajímalo, jaké to je být slavným spisovatelem.

Milovníci historie, teď něco pro vás. První díl trilogie Marco Polo od Muriel Romany už je na světě! Kniha líčí osudy benátského kupce, jehož snem bylo spatřit konec světa. V tomto díle se s Marcem seznámíte a vydáte se s ním na jeho první cestu do Jeruzaléma. Francouzská autorka při psaní vycházela ze zápisků samotného Marca a autenticky i napínavě a dobrodružně vypráví o jeho životě.

The post LookBook #31: Na vesnici appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2016/06/lookbook-31-na-vesnici/feed 0
Soutěž: Vyhrajte 3 výtisky módních Vogue omalovánek https://blog.martinus.cz/2016/06/soutez-vyhrajte-3-vytisky-modnich-vogue-omalovanek https://blog.martinus.cz/2016/06/soutez-vyhrajte-3-vytisky-modnich-vogue-omalovanek#respond Tue, 21 Jun 2016 07:37:48 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=12011 Právě vychází naprosto skvostné antistresové Vogue omalovánky pro všechny milovnice módy, retra a šatů. Tři výtisky pro vás dnes máme v soutěži v našem novinkovém newsletteru, tak do něj nezapomeňte mrknout! 🙂 Výhercem se stane 50., 100. a 150. správná odpověď v pořadí. Každý soutěžící se může zapojit pouze s e-mailem, kterým je přihlášen k odběru novinek …

The post Soutěž: Vyhrajte 3 výtisky módních Vogue omalovánek appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Právě vychází naprosto skvostné antistresové Vogue omalovánky pro všechny milovnice módy, retra a šatů. Tři výtisky pro vás dnes máme v soutěži v našem novinkovém newsletteru, tak do něj nezapomeňte mrknout! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výhercem se stane 50., 100. a 150. správná odpověď v pořadí. Každý soutěžící se může zapojit pouze s e-mailem, kterým je přihlášen k odběru novinek na martinus.cz a s každým e-mailem pouze jednou. Duplicitní odpovědi budou vyloučeny.

The post Soutěž: Vyhrajte 3 výtisky módních Vogue omalovánek appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2016/06/soutez-vyhrajte-3-vytisky-modnich-vogue-omalovanek/feed 0
Soutěž: Vyhrajte 5 výtisků omalovánek Hra o trůny https://blog.martinus.cz/2016/04/soutez-vyhrajte-45-vytisku-omalovanek-hra-o-truny https://blog.martinus.cz/2016/04/soutez-vyhrajte-45-vytisku-omalovanek-hra-o-truny#respond Tue, 26 Apr 2016 08:28:29 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=11677 Propadli jste příběhu ságy Hra o trůny a s nervy napjatými jako špagát očekáváte další díly? Máme pro vás tip! Zkraťte si dlouhé čekání antistresovým vybarvováním tematických omalovánek 🙂 Dnes pro vás máme 5 výtisků! Soutěžní otázku naleznete v našem úterním newsletteru. Správnou odpověď vložte do formuláře níže. Načítání… Výhercem se stane 50., 100., 150. …

The post Soutěž: Vyhrajte 5 výtisků omalovánek Hra o trůny appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Propadli jste příběhu ságy Hra o trůny a s nervy napjatými jako špagát očekáváte další díly? Máme pro vás tip! Zkraťte si dlouhé čekání antistresovým vybarvováním tematických omalovánek 🙂 Dnes pro vás máme 5 výtisků!

hra

Soutěžní otázku naleznete v našem úterním newsletteru. Správnou odpověď vložte do formuláře níže.

Výhercem se stane 50., 100., 150. 200 a 250. správná odpověď v pořadí. Každý soutěžící se může zapojit pouze s e-mailem, kterým je přihlášen k odběru novinek na martinus.cz a s každým e-mailem pouze jednou. Duplicitní odpovědi budou vyloučeny.

Výherci:

simonamatulova95@…

magda.vojtova@…

petra.bakova@…

lubos.maly@…

kolarikova.t@…

The post Soutěž: Vyhrajte 5 výtisků omalovánek Hra o trůny appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2016/04/soutez-vyhrajte-45-vytisku-omalovanek-hra-o-truny/feed 0
5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout https://blog.martinus.cz/2016/04/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-47 https://blog.martinus.cz/2016/04/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-47#comments Sun, 17 Apr 2016 15:26:06 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=11606 Chystá se největší knižní veletrh Svět knihy, vyšel dlouho očekávaný Sirotčinec slečny Peregrinové 3 (a vypadá božsky!) a těšit se můžeme na další knížku Dominika Dána. Pojďme se mrknout na nejčerstvější události ze světa knih! Konečně jsme se dočkali třetího pokračování Sirotčince slečny Peregrinové! Třetí pokračování je zatím dílem nejobjemnějším a graficky nejpropracovanějším. V květnu vyjde …

The post 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Chystá se největší knižní veletrh Svět knihy, vyšel dlouho očekávaný Sirotčinec slečny Peregrinové 3 (a vypadá božsky!) a těšit se můžeme na další knížku Dominika Dána. Pojďme se mrknout na nejčerstvější události ze světa knih!

siro

Konečně jsme se dočkali třetího pokračování Sirotčince slečny Peregrinové! Třetí pokračování je zatím dílem nejobjemnějším a graficky nejpropracovanějším.

V květnu vyjde další knížka nejúspěšnějšího slovenského detektivkáře Dominika Dána s názvem Krev není voda. Přečíst si knížku budete moci už 30. dubna.

V českém překladu brzy vyjde také úspěšný dystopický román Illuminae, který vypráví příběh odehrávající se v roce 2575. Vydá ho na podzim nakladatelství CooBoo.

Mílovými kroky se blíží knižní veletrh Svět knihy. Chystáte se tam vyrazit? Dejte nám vědět, můžeme dát společně kafe a popovídat si o knížkách! 🙂

Fandíte omalovánkám a zároveň milujete Star Wars? Pak zbystřete! 🙂 Vychází totiž antistresové omalovánky, které se ponesou v duchu těchto vesmírných námětů a motivů. Mrkněte tady 🙂

 

 

The post 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2016/04/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-47/feed 1
SOUTĚŽ: Vyhrajte 3 výtisky šik omalovánek https://blog.martinus.cz/2015/11/soutez-vyhrajte-3-vytisky-sik-omalovanek https://blog.martinus.cz/2015/11/soutez-vyhrajte-3-vytisky-sik-omalovanek#respond Tue, 24 Nov 2015 11:42:58 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=10533 Antistresové a kreativní omalovánky jsou letošní podzim velkým trendem. Proto jsme si pro vás přichystali tři výtisky čerstvě vydaných Šik omalovánek od Slovartu. Chcete si s námi o ně zasoutěžit? Je to jednoduché! Stačí odpovědět na soutěžní otázku v pravidelném úterním newsletteru, správnou odpověď vložit do formuláře níže a mít trochu štěstí! 🙂 Načítání… Výhercem …

The post SOUTĚŽ: Vyhrajte 3 výtisky šik omalovánek appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Antistresové a kreativní omalovánky jsou letošní podzim velkým trendem. Proto jsme si pro vás přichystali tři výtisky čerstvě vydaných Šik omalovánek od Slovartu. Chcete si s námi o ně zasoutěžit?

omalovanky

Je to jednoduché! Stačí odpovědět na soutěžní otázku v pravidelném úterním newsletteru, správnou odpověď vložit do formuláře níže a mít trochu štěstí! 🙂

Výhercem se stane  50., 100. a 200.  správná odpověď v pořadí. Výherce zveřejníme v úterý 1.12.2015 zde. Každý soutěžící se může zapojit pouze s e-mailem, kterým je přihlášen k odběru novinek namartinus.cz a s každým e-mailem pouze jednou. Duplicitní odpovědi budou vyloučeny.

Výherci:

LZemakova@…

janysworld@…

martina.plichtova@…

The post SOUTĚŽ: Vyhrajte 3 výtisky šik omalovánek appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2015/11/soutez-vyhrajte-3-vytisky-sik-omalovanek/feed 0
SOUTĚŽ: Vyhrajte nové antistresové omalovánky https://blog.martinus.cz/2015/09/soutez-vyhrajte-nove-antistresove-omalovanky https://blog.martinus.cz/2015/09/soutez-vyhrajte-nove-antistresove-omalovanky#respond Tue, 29 Sep 2015 12:15:09 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=10260 Také jste propadli fenoménu relaxačního vybarvování? Pestré zahrady, květinové vzory či uklidňující mandaly – omalovánky nejrůznějších druhů a motivů jsou právě teď velkým trendem, tak pojďte tvořit s námi! Máme pro vás troje nové omalovánky, čerstvě vydané nakladatelstvím Omega. Zasoutěžte se s námi a vyzkoušejte si na vlastní kůži, že opravdu fungují! Pro účast v …

The post SOUTĚŽ: Vyhrajte nové antistresové omalovánky appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Také jste propadli fenoménu relaxačního vybarvování? Pestré zahrady, květinové vzory či uklidňující mandaly – omalovánky nejrůznějších druhů a motivů jsou právě teď velkým trendem, tak pojďte tvořit s námi! Máme pro vás troje nové omalovánky, čerstvě vydané nakladatelstvím Omega. Zasoutěžte se s námi a vyzkoušejte si na vlastní kůži, že opravdu fungují!

omega

Pro účast v naší soutěži stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, kterou naleznete v pravidelném úterním newsletteru. Svou odpověď vložte do formuláře níže.

Hodně štěstí!

Výhercem se stane 50., 100. a 150. správná odpověď v pořadí. Výherce zveřejníme v úterý 6.10.2015 zde. Každý soutěžící se může zapojit pouze s e-mailem, kterým je přihlášen k odběru novinek na martinus.cz a s každým e-mailem pouze jednou. Duplicitní odpovědi budou vyloučeny.

Výherci:

heroska@…

zanca.machalkova@…

sevclus@…

 

The post SOUTĚŽ: Vyhrajte nové antistresové omalovánky appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2015/09/soutez-vyhrajte-nove-antistresove-omalovanky/feed 0
5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout https://blog.martinus.cz/2015/09/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-18 https://blog.martinus.cz/2015/09/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-18#respond Mon, 21 Sep 2015 21:49:31 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=10206 Spoustu nového toho je tento týden u amerického spisovatele Johna Greena, Agatha Christie oslavovala a už i Harry Potter má své vlastní omalovánky. Podívejte se s námi, jaké události poslední týden hýbou knižním světem. 1. České vydání chystané knihy Johna Greena s názvem Sněží, sněží už má obálku! Drží se originální předlohy, u které se …

The post 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Spoustu nového toho je tento týden u amerického spisovatele Johna Greena, Agatha Christie oslavovala a už i Harry Potter má své vlastní omalovánky. Podívejte se s námi, jaké události poslední týden hýbou knižním světem.

john green

1. České vydání chystané knihy Johna Greena s názvem Sněží, sněží už má obálku! Drží se originální předlohy, u které se inspirovalo modrou barvou. Knihu si budete moci přečíst už 12. října!

sněží

2. A u Johna Greena ještě zůstaneme. Na svém účtu na Twitteru totiž John minulý týden oznámil, že pracuje na novém příběhu! Více o chystaném románu prý natěšeným čtenářům prozradí, až bude mít podle svých slov větší část napsanou. To naznačuje, že je se psaním teprve v počátku. Jelikož byly všechny jeho knihy nesmírně úspěšné, nového příběhu se už nemůžeme dočkat!

3. Nejúspěšnější světová autorka krimi románů Agatha Christie oslavila výročí 125 let. Stále patří k celosvětově nejúspěšnějším autorkám, čtete její knihy i dnes?

4. Pražská knihovna Klementinum byla prohlášena za nejkrásnější na světě. Prvenství získala pro svou barokní architekturu a historickou hodnotu. Sál byl totiž zhotoven už v roce 1722.

5. Také jste propadli trendu omalovánek? Nově vtrhly na knižní trh jedny kouzelnické. Verze ze světa Harryho Pottera si můžete už teď rezervovat, dorazí k nám v listopadu!

The post 5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2015/09/5-kniznich-zprav-ktere-by-vam-nemely-uniknout-18/feed 0
Soutěž: Vyhrajte 8 výtisků Antistresových omalovánek https://blog.martinus.cz/2015/07/soutez-vyhrajte-8-vytisku-antistresovych-omalovanek https://blog.martinus.cz/2015/07/soutez-vyhrajte-8-vytisku-antistresovych-omalovanek#respond Thu, 09 Jul 2015 11:33:51 +0000 http://blog.martinus.cz/?p=9839 Pro tento týden jsme se zaměřili namísto na beletrii na horkou novinku z nakladatelství Slovart – na Antistresové omalovánky. V soutěži pro vás máme připravených 8 výtisků – 4 květinové varianty a 4 s orientálními vzory. Abyste se mohli zabavit a upustit páru stresu s pastelkou v ruce, stačí odpovědět na soutěžní otázku v novinkovém …

The post Soutěž: Vyhrajte 8 výtisků Antistresových omalovánek appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
Pro tento týden jsme se zaměřili namísto na beletrii na horkou novinku z nakladatelství Slovart – na Antistresové omalovánky. V soutěži pro vás máme připravených 8 výtisků – 4 květinové varianty a 4 s orientálními vzory. Abyste se mohli zabavit a upustit páru stresu s pastelkou v ruce, stačí odpovědět na soutěžní otázku v novinkovém newsletteru. Hodně štěstí!

omalovanky

Ještě jste s námi nehráli? K zapojení do soutěže stačí mít přihlášený odběr novinek a pečlivě číst kvízovou otázku

:-)

Hodně štěstí!

Výhercem se stane 10., 20., 50., 80, 90., 100., 120. a 150. správná odpověď v pořadí. Výherce zveřejníme v úterý 14.7.2015 zde. Každý soutěžící se může zapojit pouze s e-mailem, kterým je přihlášen k odběru novinek na martinus.cz a s každým e-mailem pouze jednou. Duplicitní odpovědi budou vyloučeny.

Výhry jsou hromadně zasílány vždy na konci měsíce.

Výherci:

zuza.hovadkova@…

siesta0611@…

kikkina@…

tynule3@…

jana.sodomkova98@…

jana.renzova@…

jurikova6@…

kostkova.karolina@

The post Soutěž: Vyhrajte 8 výtisků Antistresových omalovánek appeared first on Martinus.cz Blog.

]]>
https://blog.martinus.cz/2015/07/soutez-vyhrajte-8-vytisku-antistresovych-omalovanek/feed 0