blog

Nejnovější román J.K. Rowlingové zaznamenal obrovský úspěch

A teď jedna skutečně blesková (čti: stručná) zpráva. J.K. Rowlingová prodala za šest (!) dní 375 tisíc kusů (!!) svého nejnovějšího románu Casual Vacancy. Není to sice (její) rekord, ale na autorku, která už několik let nenapsala ani čárku a celosvětově se proslavila jako autorka dětské literatury, je to obdivuhodný úspěch.

Casual vacancy je první román Rowlingové určený výhradně pro dospělého čtenáře. Vypráví příběh obyvatel maličkého, zdánlivě idylického městečka Pagford, ve kterém náhle zemře člen městského zastupitelstva Barry Fairweather. Až při volbě jeho následovníka se ukáže, jaké skryté boje probíhají za klidnou fasádou městečka. Bohatí soupeří s chudými, teenageři s rodiči, učitelé se žáky … A právě volby se stávají rozbuškou, která způsobí, že se tyto boje ještě víc rozhoří!

Podle zahraničních recenzí je to velmi dobře napsaný román, plný množství nesympatických postav a sem tam až absurdních situací, které dávají spoustu příležitostí vyniknout černému humoru a překvapivým zvratům.

Pokud si ji chcete vychutnat už teď, tak stačí dvě věci. Umět anglicky a objednat si ji (přímo ZDE). Pokud patříte mezi čtenáře, kteří preferují krásnou češtinu, budete si muset již tradičně počkat. Tentokrát na jaro 2013. A pokud nechcete její vydání propásnout, nezapomeňte si ji nezávazně rezervovat přímo ZDE.

Čtěte také  PF 2024: Přečtěte si novoroční přání od knižních hrdinů