blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Spoustu nového toho je tento týden u amerického spisovatele Johna Greena, Agatha Christie oslavovala a už i Harry Potter má své vlastní omalovánky. Podívejte se s námi, jaké události poslední týden hýbou knižním světem.

john green

1. České vydání chystané knihy Johna Greena s názvem Sněží, sněží už má obálku! Drží se originální předlohy, u které se inspirovalo modrou barvou. Knihu si budete moci přečíst už 12. října!

sněží

2. A u Johna Greena ještě zůstaneme. Na svém účtu na Twitteru totiž John minulý týden oznámil, že pracuje na novém příběhu! Více o chystaném románu prý natěšeným čtenářům prozradí, až bude mít podle svých slov větší část napsanou. To naznačuje, že je se psaním teprve v počátku. Jelikož byly všechny jeho knihy nesmírně úspěšné, nového příběhu se už nemůžeme dočkat!

3. Nejúspěšnější světová autorka krimi románů Agatha Christie oslavila výročí 125 let. Stále patří k celosvětově nejúspěšnějším autorkám, čtete její knihy i dnes?

4. Pražská knihovna Klementinum byla prohlášena za nejkrásnější na světě. Prvenství získala pro svou barokní architekturu a historickou hodnotu. Sál byl totiž zhotoven už v roce 1722.

5. Také jste propadli trendu omalovánek? Nově vtrhly na knižní trh jedny kouzelnické. Verze ze světa Harryho Pottera si můžete už teď rezervovat, dorazí k nám v listopadu!

Čtěte také  Udělejme společně z černého pátku světlý