blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Vychází nový román Michela Houellebecqa, v zahraničí vyjde 3. díl detektivní série s Cormoranem Strikem a Rowlingová odhalila pozadí Harryho rodiny na své stránce Pottermore. Pojďte se s námi podívat, co všechno se v knižním světě seběhlo v uplynulých dnech.

michel h.

1. Když vyšel v zahraničí, byl to poprask. V řadě zemí se stal absolutním bestsellerem. Bude tomu tak i u nás? Román Michela Houellebecqa Podvolení vychází konečně v českém překladu. Je to jedna z těch knih, o kterých budeme mluvit jako o klíčových knihách roku 2015.

2. J. K. Rowlingová prozradila další informace z pozadí příběhu Harry Pottera. Na stránkách Pottermore tentokrát promluvila o Harryho rodině. Už jste to četli?

3. Třetí pokračování krimi série z pera Roberta Galbraitha alias J. K. Rowling vychází v anglickém vydání. Titul s názvem Carrer of Evil samozřejmě vyjde i v češtině, dočkáme se ho v příštím roce. Jste-li nedočkaví, v angličtině si ho můžete pořídit už teď!

career

4. Je tu další ročník festivalu nakladatelů Tabook! 1. – 3. října proběhne jako tradičně v Táboře a letošní program vypadá zvláště lákavě. Nahlédněte sami – potkáme se tam?

5. Ve věku 77 let bohužel zemřela spisovatelka Jackie Collinsová. Britská autorka podlehla rakovině prsu. Na kontě má 32 knižních bestsellerů a více než 500 milionů prodaných knih.

 

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu