blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

14.10. 2015

Nobelovu za literaturu získala běloruská spisovatelka, chystá se nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha a proběhne Velký knižní čtvrtek. Mrkněte s námi na nejvýraznější literární okamžiky uplynulého týdne!

svetlana

1. Světlana Alexijevičová získala Nobelovu cenu za literaturu pro rok 2015. Její kniha Doba z druhé ruky – Konec rudého člověka vyšla v českém překladu letos. Spisovatelka je bělorusko-ukrajinského původu. Ti, co si touží její knihu přečíst mají štěstí – chystá se totiž dotisk!

2. Velký knižní čtrtek je konečně tu! Nový Nesbo, Kallentoft a Miloš Urban. A nejen to. Do Nesboho jsme se už pustili a jedním slovem jsme NADŠENÍ! Po rozpacích ze série Krev na sněhu je totiž očividné, že Nesbo je zpátky na vrcholu 🙂

3. Velká novinka se přiřítila od Stephenie Meyer, autorky série Stmívání. Ta totiž napsala nový román. A ne ledajaký – vytvořila novou verzi příběhu o Belle a Edwardovi, těm však prohodila pohlaví. Tak trošku nám to připomíná E L James a její román psaný z pohledu Christiana Greye.

4. Je tu nový Pohlreich! Pokud holdujete vaření tohoto mistra české kuchyně, či přemýšlíte nad perfektním kulinářsko-knižním dárkem pro svého bližního, toto je vážení pecka! Moje domácí kuchyně, nese ctěné jméno tato nová kuchařka 🙂

5. A teď něco převážně pro mladší in generaci. Chystá se kniha Já, Jůtuber, která představí několik slavných českých tvůrců z YouTube scény a slibuje, že nabídne jejich tipy a triky pro video tvorbu. Sledujete českou YouTube scénu?

 

 

Čtěte také  Otvíráme první Martinus v Brně!