blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Michal Viewegh právě dokončil svůj nový román, francouzský autor Bernard Minier píše knihu, inspirovanou svým českým překladatelem a Bábovky Radky Třeštíkové si už brzy budete moci poslechnout jako audioknihy. Pojďte se s námi podívat na nejčerstvější zprávy ze světa literatury!

ruta-sepetys

Michael Viewegh odevzdal své nejčerstvější dílo do nakladatelství. Román ponese název Melouch, přestože spisovatel mu po dobu psaní pracovně říkal Dva muži ve člunu. Těšíme se!

Francouzský autor především krimi románů Bernard Minier pracuje na další knize. A jelikož byl nedávno v Praze, úplnou náááhodou se nechal inspirovat svým českým překladatelem Jiřím Žákem a v knize se tak vyskytne postava stejného jména… v roli vraha 🙂 O zábavnou kuriozitu se Jiří Žák podělil na proběhlé tiskové konferenci.

Čas, který nás dělí od nového Harryho Pottera už lze spočítat na hodiny. Vychází v sobotu, předobjednat si ho můžete TADY!

Oblíbené Bábovky Radky Třeštíkové si už brzy budete moci poslechnout v audio verzi, v listopadu totiž vyjde stejnojmenná audiokniha 🙂

Konečně jsme se dočkali nejnovější knihy Ruty Sepetys Sůl moře. Původem litevská spisovatelka tu líčí fiktivní příběh postav, zasazený do reálných dějin. Do momentu největší námořní tragédie v dějinách. A ne, nemluvíme o Titanicu. Podívejte se sami…

 

 

Čtěte také  5 tipů pro duševní zdraví