blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Bob Dylan oznámil, že přijme Nobelovu cenu za literaturu. Brzy se chystá druhá cestovatelská knížka Ládi Zibury a Martinu Veselovskému vyjde už za pár dní kniha, ve které hraje roli ilustrátora. I dnes jsou Knižní zprávy plné horkých novinek!

bobby

Bob Dylan dva týdny od vyhlášení oznámil napnuté a čekající Švédské akademii, že Nobelovu cenu za literaturu přijme. Vypadá to, že se dokonce osobně zúčastní přímo slavnostního ceremoniálu v prosinci ve Stockholmu – novinářům sdělil, že se “rozhodně pokusí zúčastnit, pokud to bude možné”.

Četli jste loňskou cestovatelskou pecku Ládi Zibury 40 dní pěšky do Jeruzaléma? Pak by vám určitě neměla uniknout jeho chystaná novinka, která vypráví o jeho putování do Číny a Nepálu. Knížka se jmenuje Pěšky mezi buddhisty a komunisty a vyjde v polovině listopadu. A mrkněte na tu povedenou obálku!

Pokud sledujete publicistický pořad DVTV, určitě znáte Martina Veselovského jako skvělého novináře. Věděli jste však, že chystá také knížku, ve které vystoupí v roli ilustrátora? No vážně, kniha Odvrácená strana matky, která bude humorným přiblížením skutečné tváře mateřství, bude po ilustrátorské stránce jeho dílkem. A vyjde už za pár dní!

Pakliže patříte – tedy zejména ženy – mezi příznivkyně věčné smolařky Bridget Jones, jistě vás potěší, že nejnovější kniha ze série, tentokrát s názvem Dítě Bridget Jones, vyjde už tento měsíc, velmi krátce po svém vydání v originálu. Můžete se na ni těšit už 21. listopadu 🙂

A na závěr jedna kouzelnická záležitost. Právě vychází omalovánky Fantastická zvířata a kde je najít, které nabízí osmdesát stran autorizovaných černobílých kreseb z filmu, který už co nevidět vejde do našich kin. Těšíte se? Zkraťte si čekání s tematickými omalovánkami 🙂

 

 

Čtěte také  Ladislav Zibura: Sbíral jsem odvahu napsat něco velmi osobního