blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Vychází nová kniha Haruki Murakamimu, byly vyhlášeny ceny Muriel a americký exprezident napsal detektivku. Jsou tu čerstvé knižní zprávy, uvařte si čaj či kávu 🙂

Byly vyhlášeny výsledky jedenáctého ročníku ceny Muriel, a to  včera na festivalu ilustrace Lustr v Praze. Do Síně slávy českého komiksu letos vstoupil ilustrátor Oldřich Jelínek, autor komiksů kreslených pro časopisy ABC, Ohníček či Čtyřlístek.

O celé akci si můžete přečíst více

Zbystřete všichni milovníci Haruki Murakamiho! Tomuto japonskému bestselleristovi v českém překladu vychází nová kniha. Jmenuje se Birthday Girl a půjde o tajemný příběh mladé dívky, který se odehraje na den přesně na její dvacáté narozeniny. Ten den musela zaskočit za kamarádku v restauraci. A náhoda tomu chtěla, že zrovna ten večer to byla ona, kdo má dovézt majiteli podniku jeho večeři do šestého patra. Postarší noblesní muž, kterého vidí poprvé a naposledy v životě, působí dobráckým, ale i záhadným dojmem – nabídne jí, že jí splní jakékoli přání. Přání, které nebude možné vzít nikdy zpět…

Na knížku se můžete blíže podívat TADY

V Táboře tento týden proběhne knižní festival Tabook, který pořádá nakladatelství Baobab. Je stejně jako každý rok určen menším nakladatelstvím.

Přečtěte si o něm více na iHned.cz

Bývalý americký prezident napsal knihu. A světe div se, jde o beletrii a konkrétně o detektivku. V angličtině vyjde příští rok a dokonce se podle knižní předlohy, na které nepracoval sám, bude točit televizní seriál.

Pro více si klikněte do kulturní rubriky Hospodářských novin TADY

V uplynulém týdnu byla udělena Cena Jaroslava Seiferta. Tu letos získali literární vědci a historici Jiří Brabec a Jiří Opelík. Cena se uděluje už od roku 1986.

Pro další info se podívejte do článku na iDnes.cz 😉

Čtěte také  PF 2024: Přečtěte si novoroční přání od knižních hrdinů