blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Dvoustá kniha z nakladatelství Odeon byla nominována na prestižní literární ocenění, byla udělena Nobelova cena za literaturu a startuje knižní veletrh ve Frankfurtu. Jsou tu čerstvé zprávy ze světa knih!

lada

Nobelovu cenu za literaturu letos získal poměrně nečekaně Kazuo Ishiguro, britský spisovatel japonského původu. Letos se můžeme v českém překladu těšit na Ishigurovu novou knihu, kterou vydá nakladatelství Argo.

O čerstvém laureátovi se více dočtete TADY

V úterý startuje knižní veletrh ve Frankfurtu, který otevře německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Macron. Přítomen je i český stánek, který se zaměřil na Chartu 77. Na festival dorazí třeba Jáchym Topol či Martin C. Putna.

Více o veletrhu čtete TADY

Podzim je nesmírně bohatým obdobím na literární ceny. V pondělí večer byla udělena i Německá knižní cena, kterou získal Robert Mannas za knihu Die Hauptstadt (Hlavní město).

Proč knihu získal? Čtěte!

Román Osm hor, který se stal jubilejní dvoustou knihou, vydanou v nakladatelství Odeon, byl nominován na prestižní cenu Médics pro zahraniční román. V minulosti byla udělena třeba Milanu Kunderovi, Philipu Rothovi či Umbertu Ecovi, jak píše Odeon na svém facebookovém profilu. Zároveň nakladatelství uvedlo, že nominace přišla i stran ceny Prix Femina étranger, což je cena pro překladovou knihu. Tu má na svém kontě třeba Julian Barnes či Sofi Osaken.

Už jste četli Osm hor? Klikněte si pro knihu!

A na závěr jedna skvělá knižní zpráva z domácích vod 🙂 Nová kniha Ládi Zibury už je k předobjednání! Pokud nechcete, aby vám jeho novinka Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii unikla, zarezervujte si ji u nás včas 🙂

Čtěte také  Česká vlna: Přijďte na parádní knihomolskou akci od Hostu