blog

Které Fantastické zvíře by bylo v kouzelnickém světě vaším mazlíčkem?

26.10. 2017

Každého knihomola, který miluje svět Harryho Pottera, už určitě někdy napadla otázka: “Jaké kouzelnické zvířátko by ke mně nejlíp pasovalo?” Prostudovali jsme zbrusu nové, ilustrované vydání učebnice Mloka Scamandera s názvem Fantastická zvířata a kde je najít, které vychází už brzy a máme pro vás kvíz, kde zjistíte, jaké fantastické zvíře se k vám nejlíp hodí! 😉

Svůj volný čas trávíte nejčastěji:

Jste rádi ve společnosti dalších lidí?

Jakým způsobem byste si chtěli pořídit svého domácího mazlíčka?

Jaké mudlovské zvířátko byste chtěli mít, nebo už máte?

Do jaké bradavické koleje bez diskuze dokonale zapadáte?

Kdybyste si mohli vybrat, do jaké kouzelnické školy budete chodit, která by to byla?

Jaká je vaše oblíbená ňaminka?

Jak by vypadal váš ideálně strávený večer?

Jakou domácí katastrofu byste zvládli vyřešit levou zadní?

Která kniha z tohoto výběru by vás nejvíc lákala?

Které Fantastické zvíře by bylo v kouzelnickém světě vaším mazlíčkem?
Kůrolez

Co o kůrolezovi říká nejnovější učebnice fantastických zvířat? ,,Kůrolez je tvor plnící funkci strážce stromů, (…) Je neobyčejně těžké ho spatřit, protože je drobný (…), a jako by byl tvořen kůrou a větvičkami, mezi nimiž svítí dvě malá hnědá očička." Ohromnou popularitu si získal zejména kůrolez Větvík, který věrně doprovázel Mloka Scamandera na filmovém plátně. S kůrolezy už se ale dávno předtím setkali fanoušci Harryho Pottera při hodinách péče o kouzelné tvory; bradavičtí studenti se o nich učili zejména to, že kůrolez je klidně schopný vrazit do očí své dlouhé ostré prsty tomu, kdo se pokusí uškodit jeho stromovému království. Na druhou stranu si ho velmi snadno udobříte poctivou porcí stínek. Kůrolezové budou báječnými společníky všech dobrotivých duší, kteří bojují za dobro kolem sebe, jsou upřímní, mají srdce na dlani a rádi tráví volný čas pod korunami stromů.
Jednorožec

Co o jednorožci říká nejnovější učebnice fantastických zvířat? ,,Jednorožec je nádherné zvíře, vyskytující se ve všech lesnatých oblastech severní Evropy. V dospělosti má podobu sněhově bílého koně s rohem, přestože hříbata jsou po narození zlatá a před dospělostí se jejich barva mění ve stříbrnou." Nesmíme opomenout, že jednorožčí roh i krev jsou vysoce ceněné pro své magické účinky, jak už jsme se poučili při bradavických hodinách lektvarů a v Zapovězeném lese. Milovníci krásna a umění, kteří oplývají bohatou fantazií a věčně chodí s hlavou v oblacích po svém boku ocení zejména tohle dech beroucí stvoření. Dobře si budou rozumět zejména proto, že stejně jako oni jsou jednorožci plašší a pečlivě si vybírají, komu budou důvěřovat.
Akromantule

Co o akromantuli říká nejnovější učebnice fantastických zvířat? ,,Akromantule je nestvůrný osmioký pavouk, který je schopen lidské řeči. (…) K jeho charakteristickým znakům patří husté černé chlupy, jež pokrývají celé jeho tělo, velké rozpětí nohou, (…), klepeta, která zřetelně a hlasitě cvakají, je-li akromantule vzrušená nebo rozzuřená, a jedovatý sekret." Ten, kdo si za domácího mazlíčka vybere akromantuli, má rozhodně pro strach uděláno, zkrátka přesně jako bradavický klíčník a šafář Rubeus Hagrid. Zřejmě rádi vyhledáváte nebezpečí a odvaha a kuráž vám rozhodně nechybí. Stereotyp nesnášíte. Nezaleknete se klepet ani obřích rozměrů akromantule, protože víte, že nestvůrný vzhled neznamená, že stvoření nemá srdce a nemůžete se s ním spřátelit. Ačkoliv vyjednávání s ním leckdy není jednoduché a docela dobře se může stát, že bude chtít sežrat aspoň vaše kamarády.
Ďasovec

Co o ďasovci říká nejnovější učebnice fantastických zvířat? ,,Ďasovec je světlezelený rohatý vodní démon, kterého najdeme v jezerech na celém území Británie a Irska. Živí se drobnými rybami a chová se agresivně ke kouzelníkům i mudlům, přestože jsou známy případy, kdy se ho vodním lidem podařilo ochočit." Ďasovec má velice dlouhé prsty, které sice dokážou vyvinout mocný stisk, snadno se však zlomí. Abyste se spřátelili s ďasovcem, bude nutné mít v sobě kousek z povahy tohohle stvořeníčka – občas vás popadají zlomyslné nápady a ironie vám rozhodně není cizí. Často si děláte legrácky z ostatních a navenek působíte nezlomně, ačkoliv se vás ve skutečnosti snadno něco zraní. Na tuhle vodní potvůrku, která notně potrápila některé účastníky Poháru tří kouzelníků, je zkrátka nutné mít trpělivost a tu správnou náturu.
Hrabák

Co o hrabákovi říká nejnovější učebnice fantastických zvířat? ,,Hrabák je britské zvířátko. Toto chundelaté černé stvoření s protáhlým čumákem si vyhrabává chodbičky v zemi a má zálibu ve všem, co se třpytí." Ačkoliv je hrabák na první pohled mírumilovný a přítulný, obvykle se nedoporučuje chovat ho doma, může totiž napáchat značné škody na majetku – jenže vy si stejně nemůžete pomoct, i když si jistě vzpomínáte, kolik trápení způsobil ve filmu Mloku Scamanderovi. Rádi si děláte radost a přece neodoláte ničemu tak roztomilému, jako je hrabák. Zodpovědnost zkrátka není vaší nejsilnější stránkou. Za to vás má ale každý rád, protože je s vámi zkrátka legrace a – stejně jako tomu hrabákovi – se vám prostě nikdy nedá odolat.