blog

Kvíz: Co byste si teď měli přečíst?

Jak se posouváme směrem k jaru, nových knih vychází čím dál tím víc. Do které se pustit jako první? Žádnou paniku, vyřešili jsme to za vás a dali jsme do kupy jednoduchý kvíz, který vám poví, co byste si měli přečíst. Skvělé knižní tipy se k vám už řítí!

Jak si představujete skvěle strávený víkend?

Jak podle vás vypadá dobrá a kvalitní kniha?

Z jakých literárních žánrů nejčastěji vybíráte nové čtení?

Které označení na vás nejvíc sedí?

Jaké zvíře byste si vybrali jako domácího mazlíčka nejradši?

Jakou hudbu rádi posloucháte?

Kterou z knih níže znáte a nejvíc vás zaujala?

Které z uvedených knih byste nejradši dostali k příštím Vánocům?

Kdo je vaším největším vzorem?

Který z těchto školních předmětů byl váš nejoblíbenější?

Kvíz: Co byste si teď měli přečíst?
Náš Coney Island

Zdá se, že vaše knihomolské srdce hoří pro pořádný román! Tady ho máte. Náš Coney Island vypráví o dvojici, která se už pětadvacet let setkává na stejném místě, na brooklynském Coney Islandu, kde spolu stráví den. Michael a Caitlin znají každou svou vrásku a vy je brzy poznáte stejně tak dobře, zamilujete se do nich, protože hned po pár stránkách vám přijde, že jde o skutečné lidi z masa a kostí, tak dobře je spisovatel Billy O’Callaghan vykreslil. Neokázale se mu podařilo zachytit příběh hluboké, silné lásky, navíc jazykem, který budete číst s požitkem. Na nic nečekejte a pořiďte si knihu, která s vámi pořádně zamává.
Fáma

Fáma je čtivá, napínavá, s nečekaným rozuzlením na konci – zkrátka jak se sluší a patří na pořádný psychologický thriller. Odehrává se v jednom ospalém anglickém městečku na pláži a příběh, ve kterém hrají hlavní roli drby a pomluvy, vás okamžitě polapí do svých osidel. Zapomeňte na klidný spánek, jakmile si Fámu pořídíte, budete ji muset okamžitě celou zhltnout a to, že jsou už čtyři hodiny ráno, bude v tu chvíli naprosto nepodstatný detail. Tuhle knížku si prostě pořádně užijete!
Dobro.druhům

Zdá se, že vám v žilách koluje nadšení pro cestování! Ideálním čtením pro vás tedy v tuhle chvíli jednoznačně bude kniha určená všem dobrodruhům a dobrodružkám, kteří rádi objevují nové končiny. Napsala ji Tereza Ramba (bývalá Voříšková), herečka, která touhle prvotinou jednoznačně dokazuje, že ani spisovatelský talent jí nechybí. Jde o oddychovku, kterou si náramně užijete a která vás vykopne z pohodlného křesla a donutí vás naplánovat další dobrodružnou dovolenou. Pusťte se do čtení!
Slepé skvrny

Chcete mít rozhled o tom, co se děje ve světě a dbáte na to, abyste se neustále vzdělávali. Nejvhodnější četbou pro vás, jak se zdá, budou Slepé skvrny od Daniela Prokopa! Píše o vzdělávání, o chudobě, populismu a dalších výzvách v české společnosti. Jelikož jste velmi zvídaví, tohle by rozhodně mohla být ta pravá kniha pro vás a my doufáme, že vás kniha, ve které se mimo jiné píše i o krizi demokracie a fungování současné politiky, bude zajímat!
Malé ženy

Vy jste zkrátka klasik! Nemůžeme tedy jinak, než vám ke čtení doporučit klasiku, o které se v letošním roce hodně mluví: báječné Malé ženy od Louisy May Alcottové! Do jedné ruky čaj nebo kafe, do druhé knihu, zachumlejte se do pořádného ušáku a pusťte se do čtení. Jste knihomol/ka každým coulem a věříme, že si milý klasický příběh, který dokáže zarezonovat i dnes, nejvíc užijete!
Čtěte také  Knižní dárky ke Dni matek

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora