blog

TEST: Co si pamatujete ze Středozemě?

Je tu tematický týden ve znamení Pána prstenů a nemohli jsme si odpustit další test, který tentokrát prověří, jak jste na tom se znalostmi bájné Středozemě! Vylovte z hlavy všecky střípky ze světa, který se nesmazatelně vryl do srdcí milionů čtenářů a čtenářek po celém světě a pusťte se do našeho testu.

Lehká otázka na zahřátí: Kolik bylo prstenů?

„? prsten/y/ů pro krále elfů pod nebem, ? vládcům trpaslíků v síních z kamene, ? mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem.“
Show hint
Correct! Wrong!

Kdo řekl tohle? „Vlk, kterého slyšíš, je horší, než skřet, kterého vidíš.”

Correct! Wrong!

Jak se jmenoval muž elfské královny Galadriel?

Correct! Wrong!

Na kterém místě se Frodo poprvé setkává s Aragornem?

Correct! Wrong!

Kdo proti sobě bojoval v bitvě o Helmův žleb?

Correct! Wrong!

Se kterým skřetem se v knihách nesetkáme?

Correct! Wrong!

Kdo dopravil Froda k Bruinenskému brodu po incidentu na Větrově?

Correct! Wrong!

Který název označuje jiné město, než ostatní dva?

Correct! Wrong!

Které jméno “Gandalfa” je nejstarší?

Correct! Wrong!

Na které místo je nemožné se dostat v době Války o prsten?

Correct! Wrong!

TEST: Co si pamatujete ze Středozemě?
Moudrý rádce

Jsi nejmoudřejší z moudrých! Podobně jako Gandalf a nej elfové poznáš každý koutek Středozemě, každou stránku příběhu a žádna otázka pro tebe není příliš těžká. S tímto výsledkem by ses měl/a podělit se svým společenstvem.
Poutník na výpravě

“Ne každý, kdo bloudí, je ztracený” a proto věříme, že si se ve Středozemi skutečně neztratil/a a probádáš i její další části. Jsi na dobré cestě, ale navrhujeme ještě jeden rereading 😉
Mladý hobit

Ach, statečný pokus! Bohužel, tvoje znalosti Středozemě se však vyrovnají jen mladému hobitovi, který nešel z nory dál než za hospodu U Zeleného draka. Navrhujeme hned teď otevřít knihu a vyrazit na výpravu do Středozemě.
Čtěte také  Kvíz: Jak dobře znáte sérii Romantických útěků od Julie Caplin?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora