blog

Upír, nebo vlkodlak? Vyzkoušejte náš kvíz inspirovaný sérií Stmívání!

Série Stmívání od Stephenie Meyer je už sice nějaký ten pátek ukončená, stejně tak její filmová verze, ale světlo světa spatřil titul, který by si žádný fanoušek ani fanynka téhle nesmírně populární ságy neměl nechat ujít - Půlnoční slunce, pořádná bichle, ve které autorka popisuje děj prvního dílu Stmívání pohledem hlavního hrdiny Edwarda Cullena. Kniha začíná ve chvíli, kdy se Edward a Bella poprvé potkají a nejenže díky ní budete mít lepší představu o tom, jak se příběh mohl v autorčině hlavě odehrát, ale čeká na vás pár dosud utajených momentů, které jsme si mohli jen představovat, nebo jste se o nich z původních knih třeba ani nedozvěděli.

Série Stmívání od Stephenie Meyer je už sice nějaký ten pátek ukončená, stejně tak její filmová verze, ale světlo světa spatřil titul, který by si žádný fanoušek ani fanynka téhle nesmírně populární ságy neměl nechat ujít – Půlnoční slunce, pořádná bichle, ve které autorka popisuje děj prvního dílu Stmívání pohledem hlavního hrdiny Edwarda Cullena. Kniha začíná ve chvíli, kdy se Edward a Bella poprvé potkají a nejenže díky ní budete mít lepší představu o tom, jak se příběh mohl v autorčině hlavě odehrát, ale čeká na vás pár dosud utajených momentů, které jsme si mohli jen představovat, nebo jste se o nich z původních knih třeba ani nedozvěděli.

Půlnoční slunce je kniha především pro fanoušky a fanynky tehdejší série, i když zalíbení v ní mohou najít i ti, kteří kdysi Stmívání nepropadli. My ji však doporučujeme především těm, kteří znají ságu, četli alespoň první díl a mají základní orientaci v příběhu – určitě vám to čtení usnadní! Na počest téhle novinky jsme se rozhodli, že se nostalgicky vrátíme do Forks a dali jsme do kupy knihomolsky laděný kvíz, který vám zodpoví otázku, nad kterou jste se při čtení knižní série jistojistě taky zamysleli. A totiž, zda byste, v případě, že byste se v příběhu ocitli vy, inklinovali spíš ke klanu “vegetariánských” upírů nebo “teplokrevných” vlkodlaků. Když si tuhle otázku položíte teď, co vás láká spíš? Pokud nevíte, zkuste náš kvíz, který vám prozradí odpověď!

Začneme zlehka: oheň, nebo led?

Kdybyste si mohli vybrat, jak strávíte zbytek života, bylo by to:

Kdybyste si mohli vybrat svou superschopnost, byla by to spíš:

Kdybyste si mohli vybrat ještě jednu výhodu nad “obyčejným” lidstvím, byla by to spíš:

Kdo z těchto dvou postav ve Stmívání vám byl sympatičtější?

Kdo z těchto dvou postav ve Stmívání vám byl sympatičtější?

Kdo z těchto dvou postav ve Stmívání vám byl sympatičtější?

Dokážete fungovat v noci?

Děláte si občas selfíčka?

Opalujete se rádi?

Jak vypadá váš styl oblékání?

Chtěli byste mít radši:

Při čtení preferujete:

Co vám je bližší?

Upír nebo vlkodlak?
UPÍR!

Zdá se, že inklinujete k tomu, stát se vegetariánským upírem, jako byla rodina Cullenových v sérii Stmívání! Naše heslo “vydržím číst celou noc” pro vás tedy zřejmě není jen heslo, ale vyzkoušený fakt a vsadíme se, že po nových knihách bažíte stejně jako upíři baží… však vy víte. Vy se ale naštěstí ovládat nemusíte a knižních novinek si můžete pořídit, kolik jen hrdlo ráčí.
VLKODLAK

Zdá se, že inklinujete k tomu, stát se vlkodlakem, ideálně součástí “smečky” v rezervaci La Push v sérii Stmívání! Místo neustálého nakupování nových knih preferujete rereading a návrat ke knihám, které jsou vašemu srdci blízké… skoro jako byste se do nich otiskli, jako to mají ostatně vlkodlaci ve zvyku.
Čtěte také  Pohádka: Mistr hororu píše fantasy, může to mít šťastný konec?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora