blog

KVÍZ: Jakou knihu byste si měli přečíst letos v létě?

Dumáte nad tím, jaká kniha by vám neměla chybět v kufru sbaleném na dovolenou nebo v tašce, kterou si nesete k bazénu? Co byste si letos měli přečíst na chalupě, u moře... zkrátka a dobře kdykoliv, když budete chtít v létě číst? Zkuste si náš jednoduchý kvíz a vcukuletu zjistíte, jaké čtení by vám mělo dělat letos v létě společnost!

Jaká je vaše nejoblíbenější letní pochoutka?

Čemu v létě dáváte přednost?

Co vás v létě láká víc?

A co se týče žánru?

Kam byste právě teď vyrazili nejradši?

Co oceňujete v příbězích víc?

V létě čtu spíš…

Skvělá kniha je taková, která…

Kdybyste si mohli vybrat, s kým strávíte dovolenou, kdo by to byl?

To správné léto prostě musí obsahovat…

Jakou knihu byste si měli přečíst letos v létě
Měli byste si přečíst: Životem na zelenou od Matthewa McCounaugheyho
Nekonvenční memoáry držitele Oscara jsou plné šťavnatých historek, originálních postřehů a neotřelých návodů, jak v životě dosáhnout větší spokojenosti.
Měli byste si přečíst: Sejdeme se na piazzettě od Frances Mayes
S touto knihou můžete bloudit bočními uličkami italských měst, objevovat skrytá zákoutí a vychutnávat typickou vůni a hluk tržišť. Frances Mayesová odkrývá Itálii tak, jak ji znají pouze místní.
Měli byste si přečíst: Má mě ráda, nemá mě ráda
Deset současných českých prozaiků (Mornštajnová, Viewegh, Dvořáková a další) a deset povídek plných nejistot, pochyb a toužebného čekání. Stále ten stejný cit – a vždy nový a nezaměnitelný příběh. Ať už končí štěstím, neštěstím, manželstvím, kytičkou, nebo hubičkou…
Měli byste si přečíst: 555 od Lukáše Hejlíka
Autor v knize 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka vyráží na 100 nádherných míst po celé České republice a mapuje v jejich okolí dostupné podniky, kam můžete zajít na fajn jídlo, kafe, sladký, pivo nebo třeba večerní drink.
Měli byste si přečíst: 151 dní po evropských trailech a stezkách od Lucie Kutrové
Po návratu z Pacifické hřebenovky v Americe se rozhodla prozkoumat a přiblížit vám spoustu nádherných tras a stezek, které máme přímo pod nosem. Tentokrát vás čeká cestopis po evropských trailech, ale také putování životem holky, které hory, láska a bucket list změnily život. Nečekejte jen tu krásnou stránku, Lucie je ochotná se podělit i o ten opravdový život, někdy krutý a jindy nespravedlivý.
Měli byste si přečíst: Druhá tvář od Ashley Audrain
Druhá tvář je znepokojivé, dech beroucí a silné čtení o posedlosti a nejhlubších obavách matky, jež by měla své dítě milovat. Něco mezi thrillerem a psychologickým románem, jehož napětí i čtivost si užijete na maximum.
Čtěte také  Test: Můžete se považovat za Zeměplochologa?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora