blog

Jak dobře znáte Geniální přítelkyni?

Pokud jste už knihy četli, nebo alespoň viděli seriálové zpracování, jistojistě si nenecháte ujít tenhle kvíz, který vám poví, jak jste na tom se znalostí příběhu od Eleny Ferrante. Aspoň pak zjistíte, jestli ten rereading bude zapotřebí, nebo byste na něj měli ještě pár let počkat a namísto něj vyzkoušet třeba nějakou knižní novinku. Jdeme na to!

Na HBO už najdete díly třetí série nejpopulárnější tetralogie posledních let. Můžete se tak vrátit do horkokrevné a ukřičené Neapole, do čtvrti Lily a Eleny, prožít si s nimi jejich lásky, jejich bouřlivé přátelství i nepřátelství, jejich životy.

Protože leckdy si filmové a seriálové adaptace našich oblíbených knih volají o rereading, jsme si jistí, že i někteří z vás vytáhnou z knihovny své paperbacky z nakladatelství Prostor a pustí se znovu do čtení knih od Eleny Ferrante. Pokud byste náhodou knížky ještě nečetli, nevlastnili nebo hledáte parádní dárek pro své knihomolské spřízněné duše, dáváme na vědomí, že až do konce února u nás najdete tetralogii v dárkovém boxu se speciální slevou 30% 😉

Pokud jste už knihy četli, nebo alespoň viděli seriálové zpracování, jistojistě si nenecháte ujít tenhle kvíz, který vám poví, jak jste na tom se znalostí příběhu od Ferrante. Aspoň pak zjistíte, jestli ten rereading bude zapotřebí, nebo byste na něj měli ještě pár let počkat a namísto něj vyzkoušet třeba nějakou knižní novinku. Jdeme na to!

Jaké povolání mají otec a bratr Lily Cerullové?

Correct! Wrong!

Jak se jmenují Elenini sourozenci?

Correct! Wrong!

Jak dívky říkaly záchvatům, které prodělávala Lila?

Correct! Wrong!

Jak se jmenovaly panenky Eleny a Lily?

Correct! Wrong!

Kde si Nino poprvé začal s Lilou?

Correct! Wrong!

Do kterého města se Elena vydala studovat na univerzitu?

Correct! Wrong!

Po kom pojmenovala Elena svou třetí dceru?

Correct! Wrong!

Kterého z bratrů Solarů si odmítla vzít Lila?

Correct! Wrong!

Kdo přeložil tetralogii do češtiny?

Correct! Wrong!

Jak dobře znáte Geniální přítelkyni?
Netrávili jste náhodou prázdniny v Neapoli?
Tak se nám zdá, že budete vzdáleným bratrancem nebo sestřenicí naší milé Eleny Grecové, protože test jste zvládli na jedničku! A nebo zkrátka máte pořádného pamatováka na příběhy a postavy. Gratulujeme! Vsadíme se ale, že si ten rereading stejně jednou dopřejete, už jen pro tu nostalgii!
Víte, o čem je řeč!
Když se začnou knihomolové kolem vás bavit o Geniální přítelkyni, rozhodně k tomu máte co říct a v tématu se vyznáte. Nějaké ty kiksy se objevily, ale vsadíme se, že jeden rereading v následujících týdnech to hravě napraví! A nebo dáte raději přednost seriálové adaptaci?
Okamžitý rereading
Vsadíme se, že dobře víte, jak je příběh Geniální přítelkyně… no, ano, geniální, ale chtělo by to si knihy krapítek oprášit, ideálně ještě dřív, než se mrknete na seriál. Možná budete z některých situací překvapení stejně, jako když jste knihy četli poprvé!
Čtěte také  Kvíz: Poznáš světovou klasiku podle jmen postav?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora