blog

Knihomolské info: Nominace na Magnesii Literu a nové Milénium

Nové knihomolské info je tu! Tentokrát se mrkneme na zoubek tomu, co se děje v českých vodách (jako třeba nominace na Magnesii Literu nebo posunutí vydání očekávané novinky od Aleny Mornštajnové) i v zahraniční literatuře. A rozhodně toho na to, že je teprve začátek jara, není málo! Pusťte se do čtení :-)

Abyste si udržovali pravidelné info o tom, co se děje v knihomolském světě, doporučujeme odebírat náš čtrnáctidenní newsletter, který je plný pikošek a přehledu o aktuálních akcích a novinkách. Omrkněte taky náš Facebook, kde se často ptáme i na vaše tipy a najdete tu nekonečno čtenářské inspirace. No a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu, kde vás každodenně zasypáváme tím nejzajímavějším ze světa knih a nově taky na TikToku, kde se bavíme s knihomolskou tématikou.

1) Už známe nominace na Magnesii Literu!
Nejznámější česká literární cena už má nové nominace a na vyhlášení výsledků se můžeme těšit 17. dubna. Svou Literu může letos získat Anna Bolavá, Patrik Banga nebo třeba František Šmehlík. Máte mezi nominacemi svého favorita?
 
2) Les v domě bude už v dubnu!
Stejně jako vy i my netrpělivě očekáváme vydání nového románu Aleny Mornštajnové. Máme pro vás dobrou zprávu – jeho vydání se posunulo dopředu a zatím to vypadá, že se knihy místo v květnu dočkáme už v druhé polovině dubna. Těšíme se převelice!
 
3) Karin Smirnoff napsala 7. díl Milénia
Po smrti původního autora série Milénium, Stiega Larssona, převzal jeho sérii David Lagercrantz, kterou nyní předal spisovatelce Karin Smirnoff. Zbrusu nová kniha, která zatím vyšla ve švédštině, už má datum vydání v angličtině – 29. srpna 2023 – a příští rok se jí snad dočkáme i v češtině.
 
4) Vyjdou povídky od Terryho Pratchetta
Zesnulému autorovi nesmrtelné Zeměplochy vyjdou letos v říjnu povídky, které psal v 70. a 80. letech pro regionální noviny pod pseudonymem Patrick Kearns. Vypátrali je jeho oddaní fanoušci a fanynky. Můžete se těšit na setkání s jeskynními lidmi, skřítky, čaroději i duchy, na cestování v čase i na návštěvníky z jiné planety.
 
5) Co teď nejvíc letí:
Čtěte také  Udělejme společně z černého pátku světlý

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora