blog

Knihomolské info: HP seriál & Svět knihy

Měsíc se s měsícem sešel a je nejvyšší čas omrknout svět literatury a zjistit, co nového se přihodilo. Dali jsme pro vás dohromady ty nejzajímavější pikošky z knižních luhů a hájů, tak je pojďte omrknout, ať si držíte přehled o tom, co se děje mezi knihami.

Abyste si udržovali pravidelné info o tom, co se děje v knihomolském světě, doporučujeme odebírat náš čtrnáctidenní newsletter, který je plný pikošek a přehledu o aktuálních akcích a novinkách. Omrkněte taky náš Facebook, kde se často ptáme i na vaše tipy a najdete tu nekonečno čtenářské inspirace. No a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu, kde vás každodenně zasypáváme tím nejzajímavějším ze světa knih a taky na TikToku, kde se bavíme s knihomolskou tématikou.

1. Harry Potter jako seriál

Dohady a drby jsou u konce, už víme, jak to bude – sedm knih Harryho Pottera se dočká nového zpracování. Údajně co kniha, to jedna série. Oznámení budí velké vášně, někteří se na novou verzi těší, někdo si zas nemůže představit adaptaci bez Alana Rickmana a Robbieho Coltranea. V jakém táboru jste vy?

2. Víme, na koho se můžeme těšit na Světu knihy

Knižní veletrh Svět knihy každý rok hostuje pár výjimečných spisovatelských celebrit – a letos tomu nebude jinak. Prozatím víme, že se můžeme těšit kupříkladu na Bena Aaronovitche, Serhije Žadana nebo Irenu Brežnou. Program už je venku, tak si ho nezapomeňte prolistovat a naplánovat si, co všechno musíte stihnout!

3. V Brně byla otevřena Knihovna Milana Kundery

V brněnské Moravské zemské knihovně najdete speciální knihovnu věnovanou více než třem tisícům publikací Milana Kundery. Mimo to je v knihovně k vidění i autorova korespondence s umělci či literární kritiky, které byly o jeho díle napsány.

4. Cormoran posedmé

Ač sice ještě nebylo oznámeno datum vydání, už víme, že sedmý díl populární detektivní série s Cormoranem Strikem a Robin Ellacott je hotový! Dostal jméno The Running Grave. Doufáme, že se brzy dočkáme anglického vydání a že se co nejdříve dočkáme i šestého dílu v českém překladu.

5. Knihou roku se stala poezie

Už známe vítěze letošní Magnesie Litery! Knihou roku se stala sbírka básní Jana bude brzy sbírat lipový květ, Literu za prózu si odnesl Viktor Špaček a jeho Čistý, skromný život, Literu za debut roku má Patrik Banga a Skutečná cesta ven. Všechny vítězné tituly najdete v kolekci na webu našeho knihkupectví.
 

6. Co teď nejvíc letí?

Čtěte také  Den nepřečtených knih: Co by se stalo, kdybyste nedočetli jednu ze svých milovaných knih?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora