blog

Kvíz: Jak dobře znáte sérii Romantických útěků od Julie Caplin?

Jak dobře znáte populární sérii Romantické útěky od Julie Caplin? Otestujte si své znalosti láskyplných knížek s krásnými obálkami ve speciálním kvízu, který je této autorce věnovaný.

Protože právě vychází nový román od Julie Caplin, rozhodli jsme se pro fanoušky a fanynky této autorky připravit osvěžující rychlokvíz zaměřený na její tvorbu. Julii Caplin máme rádi, protože ve svých knihách dokáže pokaždé vykouzlit příjemnou atmosféru plnou kulinářských překvapení, cizokrajných zážitků a v neposlední řadě také lásky.

Její nejnovější Útěk na venkov sice nebude úplně typickým „romantickým útěkem“ (hlavní hrdinka tentokrát nezamíří do ciziny), ale i tak si můžeme autorčiny předchozí příběhy v krátkosti připomenout. Pojďme na to!

Autorka Romantických útěků se pod romány této série podepisuje pod svým dívčím jménem. Píše ale i jiné knihy, které publikuje jako:

Correct! Wrong!

Sérii Romantických útěků původně odstartovala kniha Kavárna v Kodani, která se točí kolem jednoho severského konceptu. Kterého?

Correct! Wrong!

Který z následujících románů se NEodehrává v zasněžené krajině?

Correct! Wrong!

V knížkách Julie Caplinové hrají významnou roli chutě a výjimkou není ani Domek v Irsku. V tomto příběhu Hannah odjíždí na kulinářský kurz, kde se účastníci učí vařit podle jedné specifické stravovací filozofie. Které?

Correct! Wrong!

A u Domku v Irsku ještě na chvíli zůstaneme. Na jeho obálce si lze na první pohled povšimnout nápoje, který je úzce spojený právě s Irskem. Jedná se o:

Correct! Wrong!

V kolika Romantických útěcích se hlavní hrdinka vypravuje mimo Evropu?

Correct! Wrong!

Pláž v Chorvatsku je letní oddechovka, ve které se skupinka lidí vypraví na dovolenou a ubytuje se:

Correct! Wrong!

Hlavní hrdinkou Čajovny v Tokiu je bloggerka Fiona. Na co je její blog primárně zaměřený?

Correct! Wrong!

V jednom z Romantických útěků se objevuje zajímavý knihomolský termín „jólabókaflód“. Toto slovo označuje předvánoční období, během něhož se v jisté zemi tradičně hodně čte a navzájem se obdarovává knížkami. O tomto fenoménu se autorka zmiňuje v:

Correct! Wrong!

Některé z knih ze série Romantické útěky do češtiny přeložila česká spisovatelka, která je velice plodná i v rámci vlastní autorské tvorby. Jak se jmenuje?

Correct! Wrong!

Romantické útěky od Julie Caplin
Julií Caplinovou jste zatím téměř nepolíbení…
… ale to vůbec nevadí! Naopak – pokud vás její romány lákají, máte se na co těšit. Čeká na vás totiž spoooustu příjemně stráveného času s jejími knížkami. Vydejte se třeba do Hotýlku na Islandu, Čajovny v Tokiu nebo do Pekárny v Brooklynu! Všude dobře a doma s knížkou ještě líp!
Skvělý výsledek!
Vypadá to, že Julia Caplinová vás chytla za srdce. Přesto vaší pozornosti některé z jejích knížek unikly a je na čase zjistit, které že to jsou. Že by Domek v Irsku? Chata ve Švýcarsku? Prozkoumejte, co všechno ještě tahle spisovatelka napsala – byla by škoda o něco přijít!
Romantické útěky máte procestované skrz naskrz!
Vsadíme se, že se každého půl roku už už nemůžete dočkat toho, až na vás konečně vyskočí nová autorčina knížka s onou božsky uvolněnou ilustrací na obálce! Možná bychom vás proto měli upozornit na tu nejnovější... i když, vy už ji jistě máte u nás v knihkupectví ve wishlistu, že!
Čtěte také  5 tipů na zimní čtení: Co číst, když venku mrzne

Lenka Měrková

Lenka píše články na martinusácký blog a taky si nenápadně pěstuje svůj vlastní (Budiž kniha!). Miluje čtení, miluje čaj a úplně nejvíc obojí zároveň. První místo jejího knižního top listu patří Lolitě. Bez debaty. Ale jinak se nejraději pročítá vším, co ji inspiruje a pozitivně naladí.

Příspěvky autora