blog

Kvíz: Jaká jsi postava z Harryho Pottera?

Při příležitosti vydání nádherného Kouzelnického almanachu ze světa čar a kouzel vám přinášíme kvíz, který vám odhalí, jaká postava z Harryho Pottera byste byli vy. Nečekejte ale Harryho nebo Hermionu, vybrali jsme spíše postavy, které by si zasloužily více pozornosti. Držíme palce, ať je to ta vaše oblíbená!

Kouzelnický almanach si nezapomeňte prohlédnout alespoň na webu, opravdu se povedl a stojí za pozornost! 

Začneme zlehka - jaká je tvoje oblíbená barva?

Jak vypadá tvůj ideální víkend?

Jak bys popsal*a svou roli ve své partě?

Jaké by bylo tvoje nejoblíbenější místo ve světě čar a kouzel?

Jaká je tvoje reakce na nepříjemné životní situace?

Podobu jakého zvířete by pravděpodobně měl tvůj patron?

Kdyby sis mohl*a vybrat jakýkoli lektvar ze světa čar a kouzel, jaký by to byl?

Jaký kouzelný tvor je ti nejbližší?

Jaké by nejspíš bylo tvoje povolání ve světě Harryho Pottera?

A nakonec - do jaké bradavické koleje patříš?

Kdo jsi z HP?
Kingsley Pastorek
Stejně jako Kingsleyho Pastorka tě charakterizuje klid, rozvaha, moudrost a neochvějná snaha udělat dobrou věc. Kde se ostatní ukvapí a zhatí plán, ty dokážeš vydržet v poklidu, dokud nepřijde čas jednat. A ještě jedna věc se mu nedá upřít - Kingsley má styl!
Kornelius Popletal
Pokud jsi dobře naladěn*a a nic velkého tě netrápí, jsi úplné sluníčko. To se ale mění ve chvíli, kdy se něco pokazí - dokážeš i pěkně vybuchnout! Nechceme radit, co bys měl*a nebo neměl*a nosit, ale zkus popřemýšlet o limetkové buřince - něco nám říká, že by ti mohla seknout!
Cho Chang
Stejně jako Cho sršíš nejen neuvěřitelnou krásou, ale i inteligencí a odvahou. Jsi skvěle vychovaný*á, slušný*á a tvoji přátelé tě mají tak rádi, že se pro tebe nechají ukecat i k přidání se do kroužku, který je vůbec nezajímá - tomu říkáme silné přátelství.
Bellatrix Lestrange
Tebe nejvíc charakterizuje tvoje silná energie - v argumentech přetlačíš i parní válec. Tvoji kamarádi tě milují, protože se ti nedá upřít tvoje loajalita - pro ty, které máš rád*a, se rozkrájíš. Ten zbytek nešťastníků se tě přinejmenším trochu bojí. Mimoto máš skvělý čuch na lidi, dobře poznáš, komu můžeš věřit a komu ne.
Poppy Pomfrey
Ty jsi velmi milá osoba, ale ještě výraznější z tvých rysů je tvoje preciznost a dodržování pravidel. Navenek nedáváš příliš najevo svoje emoce, když na to ale přijde, svůj žal dokážeš vyjevit naplno. Jsi skvělý pečovatel/skvělá pečovatelka o ostatní, protože máš velkou dávku empatie, která tě ale nepoloží a tak dokážeš vykonat i nejtěžší úkony efektivně. A rozhodně nevěříš výmluvám záškoláků, ty bys hnal*a koštětem.
Seamus Finnigan
Ty jsi čitý chaos. A to milujeme! Je s tebou zábava, nedá se ti upřít odvaha, která se často pojí až s přílišnou vervou - do všeho letíš po hlavě a někdy si u toho nabiješ. To tě ale zatím nezastavilo a této svojí vlastnosti vděčíš za své úspěchy (i neúspěchy).
Čtěte také  Kvíz: Poznáš světovou klasiku podle jmen postav?

Lucie Hartmannová

Lucie je martinusácká knihoholka. Ač ráda cestuje a fotí, nejčastěji ji najdete doma schoulenou nad queer nebo feministickou fikcí i nefikcí nebo velkými společenskými romány.

Příspěvky autora