blog

Kvíz: Jaký jsi hrdina/jaká jsi hrdinka z romantické knihy?

Přinášíme prvomájový kvíz, ve kterém se dozvíte, jaká knižní hrdinka nebo jaký knižní hrdina z romantické knihy jste! Nejsou to zdaleka jen klasiky, může se stát, že vám vyjde i velmi aktuální postava :) Tak šup na to!

K jakému žánru knih se nejraději uchyluješ?

Jak vypadá tvoje ideální rande?

Jaká je tvoje největší přednost, která by mohla vévodit tvému Tinder popisku?

Jaká je naopak tvoje slabina, kterou o sobě neříkáš lidem na potkání?

Který z těchto koníčků k tobě nejvíc promlouvá?

Jaký je tvůj nejoblíbenější film?

A nakonec, jaký by měl být tvůj partner/jaká by měla být tvoje partnerka?

Kdo jsi z romantických knih?
Olive z Hypotézy lásky
Jsi úplně jako Olive Smith, stanfordská doktorandka z knihy Hypotéza lásky. Jsi velmi inteligentní, snažíš se porozumět světu kolem sebe, ale nejmenší úspěchy máš právě ve vztazích. Občas tě přemůže tvoje zbrklost a sociální neobratnost a dochází tak k trapným situacím. Věříme ale, že jsi na cestě ke většímu sebevědomí, což ti pomůže cítit se mezi lidmi jako rybka ve vodě.
Violet ze Čtvrtého křídla
Nejvíc toho máš společného s Violet Sorrengail ze Čtvrtého křídla. V jádru jsi klidná a nesmělá duše, když se ti ale život převrátí naruby, umíš najít svou vnitřní sílu a odvahu. Mnozí by ti mohli závidět tvou emoční inteligenci a je na tebe spoleh. Tvé okolí si na tobě váží tvojí rozhodnosti a toho, že chceš problémy řešit spíše diplomatickou cestou s chladnější hlavou, války nejsou nic pro tebe.
Hamlet
Připomínáš nám Hamleta, prince dánského. Celý život hloubáš a snažíš se přijít na smysl života. Jsi citlivá duše, velmi inteligentní, ale máš sklony k melancholii a smutku. Bojuješ se svou vznětlivostí, naštěstí ale na rozdíl od Hamleta umíš komunikovat a tak nemají tvoje životní peripetie tragický konec.
Ofélie z Hamleta
Ty jsi naprosto éterická bytost, úplně jako Ofélie z Hamleta! Necháváš se unášet osudem a kam tě život zanese, tam dokážeš nalézt štěstí. Důvěřuješ všem ve svém nejbližším okolí a nejtěžší pro tebe je stanovit si vlastní hranice, což vede k tvé zranitelnosti. Držíme ti palce, aby se to jen a jen zlepšovalo!
Cathy z Na Větrné hůrce
Tobě v krvi koluje vášeň stejně jako Cathy z knihy Na Větrné hůrce! Jsi divoká a nespoutaná duše, která si jde tvrdě za svým, i když má někdy trochu zmatek v tom, co vlastně vůbec chce. Jsi ambiciózní, je ti dobře mezi lidmi, ale někdy můžeš kvůli své divokosti působit na ostatní arogantně, pozor na to!
Nick ze Srdcerváčů
Ty jsi celý Nick Nelson ze série Srdcerváči! Jsi milujcí, pečující a celým srdcem ochraňuješ své okolí! Tvoji nejbližší si váží tvojí otevřenosti a trpělivosti, což je ideální základ pro tvoření pevných vztahů. Jediná tvá nevýhoda je, že někdy nechápeš, proč si někdo nenechá pomoct a nevidí, že to s ním myslíš dobře - v takovém případě svou trpělivost ještě posil a vše dobře dopadne.
Tessa Young z After
Nejvíc nám připomínáš Tessu Young ze série After. Stejně jako Tessa miluješ čtení, jsi ambiciózní, inteligentní a tvoje prostřední jméno by mohlo být poctivost! Jsi spíše introvertní a ne úplně průbojná bytost, když ti ale na něčem záleží, dokážeš se za sebe postavit. Jedinou tvou slabinou je občasná naivita a zranitelnost, když důvěřuješ lidem, kteří to s tebou nemusí myslet nejlépe. Věříme ale, že na tom pracuješ a brzy budeš ostřílenější a zkušenější.
Čtěte také  Vzpomínky na něj: Colleen Hoover opět nezklamala

Lucie Hartmannová

Lucie je martinusácká knihoholka. Ač ráda cestuje a fotí, nejčastěji ji najdete doma schoulenou nad queer nebo feministickou fikcí i nefikcí nebo velkými společenskými romány.

Příspěvky autora