blog

Nový díl Harryho Pottera vyjde už v červenci!

Cože?! Nový Harry Potter?! Doufal vůbec někdo v něco takového? A přece se to stává skutečností! Britské vydavatelství Scholastic oznámilo, že nový díl ságy Harryho Pottera vyjde o půlnoci z 30. na 31. července. Bude se jmenovat Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě) a půjde o přepis stejnojmenné hry, která bude mít premiéru jen pár hodin předtím v londýnském West Endu.

12743840_537849066393830_1303042494610906881_n
Nový příběh a nové podání

V říjnu minulého roku oznámila J.K. Rowlingová, že vesmír Harryho Pottera dostane nový příběh. Tentokrát ve formě divadelní hry, která se soustředí na období devatenáct let po událostech z poslední části a hlavním hrdinou nebude jen Harry Potter, ale i jeho syn Albus Severus. Zápletku hry bude tvořit právě vztah těchto dvou osobností, ale na scéně se objeví i další staří známí.

Tato zpráva se však setkala se smíšenými reakcemi fanoušků a fanynek. Všechny samozřejmě těší nový příběh, ale divadelní formát naznačuje jeho limity – i kdyby se hra stala stálým repertoárem divadla (což není v plánu), uvidí ji jen malý zlomek fanoušků a fanynek, kteří Harryho Pottera milují. I proto se autorka rozhodla vydat scénář k této hře v knižní podobě.

Dvě verze knihy

Datum vydání knihy Harry Potter and the Cursed Child není náhodný, jde o výročí prví návštěvy Hagrida, který Harrymu donesl narozeninový dort a dopis, který navždy změnil jeho život. V červenci vyjde takzvaná “speciální zkoušková edice”, kterou herci a herečky používají na zkouškách (odtud název) ještě před premiérou, a proto se až do data premiéry může její obsah měnit. Později pak vyjde i “sběratelská edice”, která už bude definitivní a neměnná.

Za zmínku ještě určitě stojí i to, že samotný příběh sice napsala J.K. Rowlingová, ale na hře pracovali Jack Thorne a John Tiffany. Co dodat na závěr? Přepis scénáře samozřejmě není to samé jako samostatný, plnohodnotný román, ale jakýkoli nový příběh nás všechny určitě velmi potěší 😉 Pokud chcete mít informace o spuštění předprodeje knihy Harry Potter and the Cursed Child mezi prvními, tak klikněte SEM a vložte svůj e-mail do pole napravo od titulu. Dáme vám vědět hned, jak se to stane. Do té doby se musíme obrnit trpělivostí a těšit se. Vánoce budou tento rok už v červenci 🙂

Čtěte také  Otvíráme první Martinus v Brně!

PS: Samozřejmě zjišťujeme info o českém vydání, nicméně ti, kdo čtou knihy i v angličtině, mají samozřejmě výhodu 🙂