blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Porota Magnesie Litery oznámila finalisty letošího ročníku, italská spisovatelka Francesca Zappia oznámila, že pracuje na nové knize a v českém překladu vyjde kniha Jamese Dashnera. Pojďme se společně podívat na aktuality ze světa knih.

Porota Magnesie Litery oznámila finalisty letošního ročníku soutěže ve všech kategoriích. Přiznáme se, že máme velikou radost z nominace Únavy materiálu od Marka Šindelky, irské knihy Jasno lepo podstín zhyna v kategorii překlad, kde je nominována překladatelka Alice Hyrmanová McElveen a knihy Ratajský les Aleše Palána – ta je naše oblíbená 🙂 Jelikož jsme na vyhlášení nominací byli, TADY si můžete přečíst článek se všemi informacemi.

Tento týden proběhne jarní Velký knižní čtvrtek. I když tu tentokrát nepotkáme žádného Nesbøho (nebojte, vyjde už v květnu!), je to jeden z nejpestřejších a nejzajímavějších knižních výběrů posledních let. Brzy čekejte video a na všechny knihy, které jsou v předprodeji a se slevou, se můžete podívat TADY.

Italská spisovatelka Francesca Zappia, která u nás loni zaznamenala velký úspěch s YA knihou Uvnitř mé hlavy, prozradila českému nakladateli, že pracuje na něčem novém. Těšíme se, neboť Zappia napsala nejen zajímavou, ale také přínosnou knihu, tematizuje v ní totiž schizofrenii a přibližuje tak toto onemocnění mladému čtenáři.

Nakladatelství Yoli také na své oslavě 3. narozenin oznámilo, že brzy vydají novou knihu Jamese Dashnera, která bude prequelem k jeho úspěšnému Labyrintu. Četli jste tuto sérii?

A na závěr malé připomenutí – konečně jsme se dočkali a scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít vyšel česky 🙂 Kniha má stejnou obálku, stejnou grafiku, je tedy nádherná úplně stejným způsobem, jako její britský originál. Mrkejte 🙂

Čtěte také  Udělejme společně z černého pátku světlý