blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Dočkali jsme se druhého dílu série Geniální přítelkyně, přečetli a zrecenzovali nového Nesboho a našli jsme tu nejpůvabnější dětskou knihu května. Pojďte se s námi podívat, co nového se událo ve světě knih 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přečetli jsme nového Nesboho. Zkrátka jsme ještě před oficiálním vydáním potřebovali vědět, zda to bude “další v řadě”, průšvih, nebo pecka. A víte co? Je to naprostá pecka. Strhující, dechberoucí, hravá a promyšlená detektivní jízda s Harrym Holem v jeho nejlepší kondici. Přečtěte si to, zatraceně si to užijete, na to vemte jed! Vampirista, potrhlý psycholog, zamilovaný a šťastný Harry, kterého to vábí z poklidného života na policejní akademii zpátky k řešení vražd… to je celkem slušný koktejl 🙂 Naši recenzi najdete zde.

Předminulý podzim ovládla Paula Hawkins se svou Dívkou ve vlaku. Perfektní thriller s – řekněme si to na rovinu – chabým filmovým zpracováním byl prvním výrazným úspěchem autorky, který se už v červnu pokusí překonat novou knihou. Novinka s názvem Do vody vyjde 9. června a TADY se můžete podívat na kompletní anotaci chystaného románu.

Dočkali jsme se druhého dílu ze série Geniální přítelkyně, třikrát hurá! 🙂 Příběh nového jména je druhým dílem tetralogie, kterou u nás vydává nakladatelství Prostor. Je pod ním podepsána italská autorka Elena Ferrante, ovšem jedná se o pseudonym a nikdo netuší, kdo skutečně Ferrante je. Příběh nového jména zachycuje období mládí dvou přítelkyň Eleny a Lily, objevování vlastního těla a sexuality. Toto téma rezonuje s historickým pozadím děje, s báječnými šedesátými lety, kdy se Itálie jakoby probouzí k životu, poznává zábavu, bezstarostnost, hmotný blahobyt či alespoň jeho iluzi.

Dnes vám tu představíme také jednu knihu, ze které se těšíme tzv. na druhé straně. Kniha Divné hlášky z knihkupectví pochází z pera Jen Campbellové. Ta začala sepisovat svoje zkušenosti se zákazníky knihkupectví na svém blogu, který velmi brzy zaznamenal velký čtenářský úspěch. Postupem času se neobvyklé hlášky zákazníků dostaly z obrazovky počítače na papír a od té doby baví jak odvážné knihkupce, kteří musejí dennodenně čelit podivným a občas poněkud děsivým dotazům, i jejich knihomolské zákazníky, kteří dokáží ocenit absurdní a literární humor.

Čtěte také  Knihomolové z Martinusu na Prague Pride

A nakonec vás nalákáme na jednu tuze krásnou dětskou knihu. Justýnku a asistenčního jednorožce připravila Kateřina Maďarková a ilustrace vytvořila malířka Léna Brauner. O čem že tato knížka pro malé čtenáře je? (Ehm, pro malé – my s Janičkou už ji máme předobjednanou :-)) “Akutní nedostatek fantazie“ – tak se jmenuje zvláštní Justýnčina diagnóza, na kterou jí doktor předepsal ještě zvláštnější léčbu – šest dní stráví s asistenčním jednorožcem Hubertem. Každým dnem naplněným jejich společným dobrodružstvím se svět kolem Justýnky zdá být zábavnější a barevnější. Podívají se na místa, o kterých děvčátko ve svém oblíbeném atlasu světa nikdy nečetlo – třeba k tajemné Řece Slov, na Planetu Fantazie nebo do svého vlastního výkresu.