blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

17.05. 2017

Proběhl Svět knihy, ze kterého pro vás chystáme report v podobě videa, Praha Noir už chystá své vydání v angličtině a do Prahy se chystá Affinity Konar, autorka Mischlingu. Jsou tu čerstvé knižní zprávy!

kafka

V listopadu tohoto roku dorazí do Prahy na Prague Writers Festival Affinity Konar, autorka Mischlingu. Románu, který popisuje osud dvou sester-dvojčat za války, kdy byly zavřeny do Mengeleho lidské zoo. Těšíme se!

Už se chystá anglické vydání knihy Praha Noir. Sbírka povídek, kterou dal dohromady Pavel Mandys a v níž se objevují jména předních českých autorů a autorek jako je Petra Soukupová, Kateřina Tučková či Ondřej Neff už má hotovou i svou obálku a k dostání by měla být i u nás. A pokud jste si tuto knihu ještě nepřečetli, rozhodně na nic nečekejte, patří k tomu nejlepšímu, co se na našem knižním trhu v loňském roce urodilo.

Dočkali jsme se překladu dalšího ze skvělých textů Juliana Barnese 🙂 Hukot času, jak se nová kniha jmenuje, je fiktivní historií vztahu ruského skladatele Dmitrije Šostakoviče ke stalinskému systému – a obecně obrazem lidské svobody ve světě, kde je život v područí totalitního režimu. Hlavním motivem je jemná hranice mezi zbabělostí, neutralitou a statečností, která se v takovém světě vytváří – téma pro českého čtenáře a naši historii více než aktuální.

Jelikož od čtvrtka do neděle trval Svět knihy 2017, natáčely jsme jako divé 🙂 Na našem YouTube kanálu se budou postupně objevovat nejrůznější videa – rozhovor s Johnem Boynem, video s finskou autorkou Riikkou Pelo či Petrem Ryskou. A samozřejmě vlog, ve kterém vám akci představíme a dáme nahlédnout dovnitř 🙂

Vyšla další kniha, která se věnuje životu Franze Kafky. Monografie Franz Kafka – člověk své i naší doby se zaměřuje na autorovu rodinu, vztah k ženám i k literární tvorbě. A křest proběhne ikonicky v kavárně Arco v Praze 🙂

Čtěte také  Knihomolové z Martinusu na Prague Pride