blog

Jak si naplánovat ničím nerušený Den nepřečtených knih

Jak si najít více času na čtení? To je věčné téma každého knihomola a my se snažíme přicházet s novými nápady, kde v tomhle uspěchaném světě, kde má každý spoustu práce a milion aktivit, čas na čtení hledat. A více než kdy jindy je ta otázka aktuální právě teď, protože se blíží velký knihomolský svátek – Den nepřečtených knih!

Náš Den nepřečtených knih letos oslavíme už popáté a jako každý rok si v tenhle den výjimečně nekoupíme novou knihu, ale vzpomeneme si na ty, které jsme si už pořídili, na ty, které už věčnost čekají na našem nočním stolku nebo zapomenuté v knihovničce, na ty, které jsme si slíbili, že jednou přečteme, ale ještě jsme se k tomu nedostali. Jenže, jak si na to má člověk v běžný pracovní den najít čas, když sotva stíhá číst knihy, které jsou zbrusu nové?

Koumali jsme, jak vám v tomhle pomoct, přemýšleli jsme nad tím, co nás motivuje, co nám pomáhat uspořádat si čas, co nás nutí dotáhnout věci do konce. Výsledek? Motivační diáře! Velký hit poslední doby, který opravdu funguje – je vědecky dokázáno, že zapsat si věci ručně na papír a následně si je jako hotové odškrtávat nám pomáhá k tomu, abychom byli efektivnější a motivovaní k dalším úkolům. Proč by to nemohlo fungovat i u čtení? Vyrobili jsme tedy pro vás stránku vytrženou z takového speciálního knihomolského diáře, díky které si čtvrtek, na který letos Den nepřečtených knih připadá, můžete naplánovat celý od rána do večera tak, aby vám zbylo toho #ViceCasuNaCteni co nejvíc!

Takže: objednejte si u nás něco pěkného a stránku vám přibalíme do objednávky, nebo si ji stáhněte, vytiskněte a v obou případech ji pěkně ručně vyplňte všemi svými aktivitami. Zkuste se zahloubat nad tím, jestli byste pro tentokrát ze svých nabitých programů nemohli slevit a kupříkladu místo večerní návštěvy kina si radši číst, nebo si místo jedné noci v baru dopřát dlouhý večer s knihou ve vaně. Vytáhněte při čekání na tramvaj místo sluchátek ten dlouho odkládaný příběh a čtěte u snídaně, oběda i u večeře. Vsadíme se, že budete na konci dne příjemně překvapení, až zjistíte, kolik stránek se vám podařilo přelouskat 😉

Čtěte také  In & Out 2024: Jaký by měl být tento rok?

Už se nemůžeme dočkat, až uvidíme, jak jste si naplánovali váš knihomolský den – ještě předtím, než otevřete knihu, sdílejte vaší stránku z diáře v naší galerii na webu, v události na FB nebo na Instagramu s hashtagy #DNK2017 a #ViceCasuNaCteni – na ty nejkreativnější čtenáře totiž samozřejmě čeká odměna 🙂 Ale pak už dejte mobil displejem dolů a čtěte!