blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

16.10. 2017

Do Prahy přijíždí kanadská prozaička Margaret Atwood, český překlad novinky Dana Browna už se chystá a po roce vyjde po Rutě Sepetys druhá kniha, která se věnuje potopení lodi Wilhelm Gustloff. Jaké novinky z knižního světa přinesl uplynulý týden?

dan_brown

Do Prahy přijede kanadská spisovatelka Margaret Atwood. Přijede, aby tu v úterý převzala Cenu Franze Kafky.

O její návštěvě si můžete přečíst více na ihned.cz

Kniha Origin, novinka od Dana Browna, která před několika dny vyšla v anglickém originále, už zná datum svého českého vydání. Vyjde 7. února 2018 a o překlad se postarají Michala Marková a David Petrů, vyjde tradičně v nakladatelství Argo a bude se jmenovat Počátek. Brown o své knize promluvil na frankfurtském knižním veletrhu, přečtěte si, na co se v únoru můžete těšit.

Pokud se řadíte k milovníkům a milovnicím Saturnina, máte se na co těšit. Vyjde totiž jeho pokračování. To napsal Miroslav Macek, spisovatel a bývalý místopředseda ODS. Kniha vyjde v listopadu a tady si o ní můžete přečíst více.

Server iDnes.cz se zaměřil na to, zda čteme a jak moc. V průzkumu se ukázalo, že ženy čtou více a pětina obyvatel Česka nepřečte za rok ani jednu knihu. Co všechno průzkum ukázal? Čtěte tady.

Pamatujete na loňský bestseller Sůl moře z pera americké autorky litevského původu Ruty Sepetys? Stejnému tématu, tedy největší námořní katastrofě v dějinách, lodi Wilhelm Gustloff se bude věnovat i nová kniha Smrt na Baltu: Zkáza lodě Wilhelm Gustloff. Je skvělé, že se literatura k zásadním okamžikům dějin stále vrací. O knížce se více dočtete tady.

Čtěte také  Ohlédnutí za Světem knihy 2023