blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

13.11. 2017

V Praze začal Festival spisovatelů, francouzský prezident jmenoval autorku knihy Něžná píseň velvyslankyní pro frankofonní účely a překladatelka a autorka knihy Revolver v kabelce Monika Zgustová promluvila v rozhovoru. Jsou tu čerstvé Knižní zprávy!

affinity-konar-in-berlin
V Praze začal Festival spisovatelů. Mezi letošními hosty je třeba autorka Affinity Konar, která stojí za knihou z prostředí koncentračního tábora Mischling. Příbližuje v ní Mengeleho pokusy na dvojčatech.
O Festivalu spisovatelů si více můžete přečíst tady

Francouzský prezident Macron angažoval spisovatelku Leilu Slimaniovou, bude propagovat kulturu a rovnoprávnost. Stane se takzvanou velvyslankyní pro frankofonní záležitosti. Letos jí v českém překladu vyšla kniha Něžná píseň
O jmenování spisovatelky do funkce si můžete přečíst více

Překvapivě výraznou literární událostí podzimu se stalo vydání knihy Lucie Faulerové s názvem Lapači prachu.

Kniha získává skvělé recenze

Prozaička a překladatelka Monika Zgustová je autorkou nového románu Revolver v kabelce s podtitulem Životy Vladimira Nabokova. O své knize i psaní promluvila v rozhovoru na Novinky.cz

Přemýšlíte už nad vánočními dárky? A chtěli byste se vyhnout předvánočním stresům a tlačenicím? Máme pro vás malý tip 🙂 Zajistěte si je už nyní 🙂 Když si knížky objednáte do středy, máte u nás poštovné zdarma při nákupu nad 300 korun.

Čtěte také  Česká vlna: Přijďte na parádní knihomolskou akci od Hostu