blog

KVÍZ: Se kterým knižním hrdinou byste měli letos vyrazit na dovolenou?

Že jste se letos v létě nedostali na místa, po kterých jste toužili? Pokud jste knihomolové, věříme, že se vám to povedlo – nás čtenáře a čtenářky totiž od snové destinace leckdy dělí jen zakoupení nové knihy. Pokud náhodou dumáte, který knižní hrdina by vám během letošního léta vyhovoval jako společník úplně nejvíc, bude se vám hodit náš kvíz, ve kterém zjistíte, kdo pro vás bude ten nejvíc nejlepší parťák. Pusťte se do toho!

Která země je vám po dovolenkové stránce nejbližší?

Jak byste se na dovolené nejradši přepravovali?

Co z níže uvedeného bylo pro vaše předchozí dovolené nejtypičtější?

Chcete na dovolené utéct ze své komfortní zóny?

A jak to máte s adrenalinem?

Umíte se sbalit na dovolenou?

Preferujete dovolenou o samotě, nebo s doprovodem?

Představte si, že se vám uprostřed pustiny na cestě porouchá auto. Co uděláte?

Co vy a čtení na dovolené?

Kvíz: Se kterým knižním hrdinou byste měli v létě vyrazit na dovolenou?
Vladěna z Foukneš do pěny
Občas vám zkrátka nedává nic moc smysl a celý život se tak trochu rozpadá a dát ho zase do kupy není jen tak; když si ale sbalíte saky paky a vyrazíte na road trip, možná se vám leccos podaří si ujasnit a dát do pořádku. Ideální parťačkou pro vás bude někdo, kdo to má podobně a taky moc neví, co sám se sebou a my se vsadíme, že s Vladěnou se na cestách nudit rozhodně nebudete. Možná vás čekají nějaké nepředvídatelné pohromy, ale nic, co byste nakonec nezvládli. A nakonec to bude parádní jízda, na kterou budete vzpomínat ještě dlouho po skončení letošního léta.
Elie z Dej mi své jméno
Romantikovi a introvertovi jako jste vy určitě padne do noty Elie, hlavní hrdina bestselleru Dej mi své jméno. Připočtěte si k tomu dlouhá líná odpoledne strávená hraním na klavír nebo listováním v klasických románech, dusné horko italského venkova, dýchánky na zahradě a výlety do přímořských městeček… no, rozhodně vám závidíme, léto s Eliem vás škrábne do srdíčka a jednoznačně na něj nezapomenete.
Are Kalvo z Hory peklo ráj
Téda, zdá se, že si letos v létě užijete spoustu legrace. Možná poprvé v životě pořádně vykročíte z komfortní zóny, kterou máte velmi rádi, ale s parťákem, jako je Are z knihy Hory peklo ráj, to vůbec nevadí. Jeho ironický humor bude kořením každého výletu a byť vám teď možná hřebenovky nahání hrůzu a raději byste dali přednost pohodlné restauraci s číšníky, věříme, že to nakonec zvládnete. Are se totiž navíc postará o to, abyste měli tu nejzelenější bundu na světě do každého počasí (protože neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení) a když vás to přestane bavit, nějakou tu restauraci jistojistě najde!
Cheryl Strayed z Divočiny
S vaším sklonem k dobrodružství a spontaneitě se nezaleknete ničeho, dokonce ani Pacifické hřebenovky ne! S Cheryl to možná na začátku nepůjde všecko jako po másle, ale nakonec si skvěle vyčistíte hlavu, srovnáte myšlenky a pořádně si vylepšíte kondičku. Samozřejmě se tahle dovolená asi nebude zamlouvat každému, rozhodně to není výlet pro ty, co mají radši pohodlí, teplo a pravidelné jídlo. Vy máte ovšem pro strach uděláno a nebojíte se vykročit daleko za hranice vaší komfortní zóny; vypravte se tedy na hřebenovku a překročte své limity s Cheryl!
Mrakoplaš
Vypadá to, že dovolená v zahraničí by vám stejně byla málo, vy se totiž mnohem raději pustíte za hranice všedních dní do vymyšlených literárních světů! Máme za to, že na takové Zeměploše se rozhodně nudit nebudete; jen si to představte, kdyby se vaším průvodcem stal nešikovný Mrakoplaš! Slovo „nuda“ na vaší dovolené vskutku nehrozí. Sice byste si zažili pár krkolomných kouzelnických nezdarů, ale rozhodně by vám nehrozila žádná letní brigáda a navíc po vzoru Mrakoplaše vás prostě vůbec nic neporazí. Navíc, strávit dovolenou na místě, které drží na svých hřbetech čtyři sloni, kteří stojí na želvě, co pluje vesmírem… to nám zní daleko líp než nějaká opalovačka u moře 😉
Čtěte také  Kvíz: Poznáš knihy podle prvních vět?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora