blog

Anglické knihy, na které se teď těšíme

Možná taky patříte mezi knihomoly a knihomolky, kteří si rádi přečtou knihu v angličtině. A děláte dobře! Rozšiřujete si slovní zásobu, procvičujete svůj mozek a častokrát si příběhy užijete mnohem dřív, než se dostanou na český knižní trh!

Leden přinesl kromě nového roku i nenadálou spoustu infošek o knižních novinkách, na které se už moc těšíme. Tentokrát si však posvítíme na anglické knihy, které vám pomohou vylepšit vaše jazykové schopnosti a obohatí vaši sbírku cizojazyčné literatury.

 

Beyond Possible // Nimsdai Purja

Tenhle seznam začneme novým vydáním knihy Beyond Possible o nepálském horolezci Nimsdai Purjovi, který zdolal všech 14 osmitisícovek. Jako by nestačilo, že se vydal do nadmořských výšek, ve kterých chřadne lidský organismus, rozhodl se navíc zdolat vrcholy všech hor do 7 měsíců. Do té doby se to nejrychleji podařilo za necelých osm let. Okolí o Nimsdaiovi celkem logicky pochybovalo, ale ten prokázal, že má v sobě dostatek motivace, odhodlání a síly na to, aby dokázal, že jeho sen je uskutečnitelný.

Reminders of Him // Colleen Hoover

Autorka knihy 8. listopad nebo To nejlepší v nás, přichází tento rok s titulem Reminders of Him. Hlavní postavou příběhu je Kenna Rowan, jíž tragická chyba stála 5 let strávených ve vězení. Je však odhodlána vrátit se do města, kde to všechno začalo, aby se znovu potkala se svou čtyřletou dcerou. Zjistí však, že ji za chyby z minulého života staří známí stále odsuzují a snaží se odstranit ji z jejich života. Jedinou výjimkou je Ledger, majitel baru, který se jí snaží pomoci a společně tak riskují, že se k nim všichni obrátí zády.

HWPO: Hard Work Pays Off // Mat Fraser

Pokud máte v oblibě autobiografie, motivační literaturu a bez sportu si neumíte představit svůj život, potom určitě sáhněte po knize  HWPO: Hard Work Pays Off. Přesně tak zní mantra Mata Frasera, pětinásobného CrossFit superatleta. Ve své knize nám poprvé představí svou revoluční metodu, díky které si udržuje motivaci a buduje sílu, výdrž a rychlost. Kromě toho se v ní dočtete o jeho tréninkových metodách a cvičebních plánech.

Čtěte také  5 zajímavostí, které jste o Kafkovi možná nevěděli

Keep Sharp (Build a Better Brain at Any Age) // Dr. Sanjay Gupta

Kniha Keep Sharp patří mezi výjimky v tomto seznamu, protože v češtině vyjde už brzy, konkrétně v březnu 😉 Doktor Gupta nabízí usměrnění a rady všem, kteří chtějí v rámci prevence posilňovat svůj mozek. V knížce poukazuje na škodlivé mýty o fungování mozku a nabízí pět pilířů pro zdravou mysl: hýbejte se, objevujete, oddychujte, vyživujte a socializujte se.

To Paradise // Hanya Yanagihara

Tohle bude velká literární lahůdka, na jejíž překlad do češtiny se jistojistě mnozí z vás velmi těší 😉 To Paradise je novinka od autorky knihy Malý život, Hanyi Yanagihary. Představuje brilantní průřez třemi stoletími a třemi odlišnými verzemi amerického experimentu o milencích, rodině, ztrátě a unikajícímu příslibu utopie.

The Ink Black Heart // Robert Galbraith

Zatímco v České republice už nemůžeme dospat vydání pátého dílu detektivní série s Cormoranem Strikem, které dostalo název Neklidná krev a mělo by vyjít letos v květnu, pokud sérii čtete v angličtině, budete mít náskok hned o jeden díl – letos v srpnu by totiž měl vyjít už šestý díl s názvem The Ink Black Heart 😉

Monika Floreková

Copywriterka

Monika má v Martinusu na starosti psaní textů, vymýšlení kampaní a další hravé aktivity, které pro vás s láskou tvoříme :-)

Příspěvky autora