blog

Knihomolské info: Dny severu a Jo Nesbø v Praze

Po nějaké době se zase mrkneme, co nového se přihodilo v knižních kuloárech, je tu totiž zbrusu nové Knihomolské info! Udělejte si něco dobrého k jídlu a k pití a pojďte si přečíst, co se přihodilo ve světě knih a literatury nového ;-)

Abyste si udržovali pravidelné info o tom, co se děje v knihomolském světě, doporučujeme odebírat náš čtrnáctidenní newsletter, který je plný pikošek a přehledu o aktuálních akcích a novinkách. Omrkněte taky náš Facebook, kde se často ptáme i na vaše tipy a najdete tu nekonečno čtenářské inspirace. No a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu, kde vás každodenně zasypáváme tím nejzajímavějším ze světa knih a nově taky na TikToku, kde se bavíme s knihomolskou tématikou.

1) Všechny velké literární ceny jsou vyhlášeny! Dopodrobna je představujeme v tomhle článku na blogu. Už víme, kdo získal Booker Prize (Shehan Karunatilaka), Nobelovu cenu za literaturu (Annie Ernaux) i Státní cenu za literaturu (Kateřina Tučková).

2) Začínají Dny Severu. Začátek listopadu se ponese ve znamení festivalu Dny Severu, který letos nabídne nejen návštěvu Annette Bjergfeldt (Kodaňská píseň písní), ale třeba taky debatu s Matildou Voss Gustavsson (Klub) a českou reportérkou Lindou Bartošovou jménem Svědectví žen o zneužívání moci, kultuře mlčení a postavení žen ve veřejném prostoru.

3) Jo Nesbø byl v Praze. Představil tu svou nejnovější povídkovou sbírku Krysí ostrov, zašel si na dokument o Adamu Ondrovi a dal hned několik delších rozhovorů do médií.

4) Přivítejte Muzem literatury! Památník národního písemnictví se přestěhoval ze Strahovského kláštera v Praze do Petschkovy vily v Bubenči, kde se veřejnosti představil jako nové Muzeum literatury.

5) Co teď nejvíc letí?

Čtěte také  Ohlédnutí za Světem knihy 2023

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora