blog

Knižní horoskop na rok 2023

Víte, jaký bude váš knižní rok 2023? Jako každý rok jsme se zavřeli do takzvaného knihorákula - speciální knihomolské věštírny - a podrobně pozorovali pohyby nebeských těles. Výsledkem našeho pozorování je exkluzivní knižní horoskop na rok 2023.

Jak si budete vybírat knihy v novém roce? Jakému žánru byste se měli zejména věnovat? Hvězdy mají odpovědi na všechno! My jsme je dali do kupy v podobě knižního horoskopu, díky kterému budete přesně vědět, co vás v roce 2023 na poličkách vašich knihoven čeká a nemine.

Ke každému znamení jsme navíc přidali i speciální knižní tip, kterým se můžete inspirovat a odstartovat tak svůj další knihomolský rok. Tu je váš horoskop!

Beran (21.3. – 20.4.)

V astrologii stojí Beran na začátku zvěrokruhu. Knihomolové narození v tomto znamení budou v roce 2023 zaručeně jako první u toho, až spustíme do předprodeje čerstvé novinky. Nadšení z odvážných příběhů vás bude provázet po celý rok.

Náš knižní tip pro Berana: Jozef Karika: Propast

 

Býk (21.4. – 20.5.)

Býk je známý požitkář. Své oblíbené knižní příběhy si tedy budete vychutnávat i v roce 2023. Vaše vrozená vytrvalost se ukáže být jako stvořená pro víkendový knižní maraton nebo dlouhé knižní ságy.

Náš knižní tip pro Býka: Robert Galbraith: Neklidná krev

 

Blíženci (21.5 – 21.6.)

Málokdo je tak zvědavý jako knihomolové a knihomolky narození ve znamení Blíženců. Vaše pověstná výřečnost a nezbednost může způsobit, že nechtěně prozradíte překvapivou pointu příběhu, dávejte si na to tedy letos pozor.

Náš knižní tip pro Blížence: Ján Markoš: Síla rozumu v bláznivé době

 

Rak (22.6. – 22.7.)

Raci se i v roce 2023 projeví jako citliví knihomolové, kteří se s radostí schovají mezi stránky knih. Hvězdy budou nakloněné vaší vnímavé povaze, a proto je nový rok ideální na to, abyste se zaměřili na tajná zákoutí duší knižních hrdinů.

Náš knižní tip pro Raka: J. K. Stefánsson: Letní světlo, a pak přijde noc

Čtěte také  Víra, naděje a masakr: Přímo do srdce Nicka Cavea a všech čtenářů téhle knihy

 

Lev (23.7. – 22.8.)

Sebevědomí knihomolové budou v roce 2023 hltat knihy s energií ohnivého živlu a pod vlivem pronikavé síly Slunce. Díky vaší silné vůli se vám letos nepochybně podaří přečíst všechno, co si zamanete.

Náš knižní tip pro Lva: Andy Weir: Spasitel

 

Panna (23.8. – 22.9.)

Perfekcionistická povaha knihomolů a knihomolek narozených ve znamení Panny se ukáže i v letošním roce. Chcete se neustále zlepšovat ve všem, co děláte a inspirací vám letos budou zejména poutavé životopisy.

Náš knižní tip pro Pannu: Dave Grohl: Vypravěč

 

Váhy (23.9. – 22.10.)

Diplomatičtí knihomolové a šarmantní knihomolky, vaše touha po harmonii a příbězích se šťastným koncem vás neopustí ani v roce 2023. Budete mít obzvlášť radost, když někdo polichotí vašemu knižnímu vkusu a ocení perfektně uspořádanou knihovnu.

Náš knižní tip pro Váhy: Thomas Hardy: Daleko od hlučícího davu

 

Štír (23.10. – 22.11.)

Všechno nebo nic. Hvězdy vám na rok 2023 předpovídají, že buď knihu přečtete na jeden nádech, od začátku do konce, nebo ji s nezájmem zavřete po pár stránkách. Proto si letos dobře promyslete, kterému příběhu věnujete svou pozornost.

Náš knižní tip pro Štíra: Petra Soukupová: Nikdo není sám

 

Střelec (23.11. – 21.12.)

Veselí knihomolové a knihomolky s dobrodružnou povahou, zdá se, že budete mít problém se sebezapřením a za knihy utratíte víc než kdykoliv předtím. Na druhou stranu, nic vás nezastaví na cestě za novými knižními obzory.

Náš knižní tip pro Střelce: Bonnie Garmus: Lekce chemie

 

Kozoroh (22.12. – 20.1.)

Chcete se prosadit v životě a zároveň toužíte vynikat mezi ostatními knihomoly. Proto budete v roce 2023 stále více sahat po neobyčejných knihách a nevšedních příbězích, které pohladí vaši duši a motivují vaši mysl.

Náš knižní tip pro Kozoroha: Brianna Wiest: 101 esejů, které změní způsob vašeho myšlení

Čtěte také  Knižní dárky ke Dni matek

 

Vodnář (21.1. – 19.2.)

Vodnáři budou nevypočitatelní i v roce 2023. Nespoutaní žánry ani autory budou impulzivně sahat po první knize, která jim padne do oka. Díky tomu ovšem zažijí knižní dobrodružství, o jakým se jiným může jenom zdát.

Náš knižní tip pro Vodnáře: Anna Beata Háblová: Směna

 

Ryby (20.2. – 20.3.)

Senzitivní a citliví knihomolové a knihomolky budou v roce 2023 střídat romantické příběhy s prvky humoru s pečlivým výběrem kvalitních kuchařek, protože nadevše zbožňují dobré jídlo. Kdyby tak existovala nějaká romantická kniha o jídle…

Náš knižní tip pro Ryby: Elizabeth Gilbert: Jíst, meditovat, milovat

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora