blog

V Martinusu je to s anglickými knihami easy

Do you speak English? V tom případě čtete dál! Přichystali jsme si pro vás tipy na knihy v angličtině. V článku najdete skvělé čtení z beletrie i non fiction, které byste si určitě neměli nechat ujít.

V knihkupectví Martinus najdete neustále se rozšiřující nabídku čerstvě vydaných anglických knih a novinky z angloamerického světa už nemusíte objednávat v zahraničních eshopech. Omrkněte bohatou nabídku a pár tipů na čerstvě vydané knihy, kterým by to jistě slušelo ve vaší knihovně.

Days at the Morisaki Bookshop | Satoshi Yagisawa

Laskavý příběh o zlomených srdcích a léčivé síle knih vypráví o pětadvacetileté Takako. Tu právě opustil její přítel a musí se nastěhovat ke strýčkovi do malého bytečku nad jeho knihkupectvím. V tokijské čtvrti Jimbocho se otvírá příběh, ve kterém si budete chtít podtrhnout každou druhou větu a číst si jej znovu a znovu.


Yellowface | R.F. Kuang

Román ostrý jako břitva napsala R.F. Kuang a už se stačil dostat do populárního čtenářského klubu Sunshine, který vede Reese Whiterspoon. Tahle satira z knižního prostředí vypráví o neúspěšné spisovatelce, která si přivlastnila román, jež ale napsal někdo jiný a lehce kombinuje vtipné a bizarní situace s otázkami rozmanitosti a rasismu.


Mr Loverman | Bernardine Evaristo

Na novou knihu Bernardine Evaristo, autorky knihy Dívka, žena, jiné, jsme se moc těšili! Tahle je průkopnickým zkoumání karibské komunity v Británii, boří kulturní mýty a omyly a ukazuje, co se může stát, když se lidé bojí být sami k sobě upřímní.


Beyond the Story | BTS a Myeongseok Kang

Tahle jedinečná sbírka příběhů, rozhovorů, fotografií, seznamů skladeb s QR kódy a spoustou dalších vychytávek je poctou desetileté dráze skupiny BTS, která se věnuje K-popu. Autor se věnuje dlouhá léta a v knize, která se okamžitě stala senzací po celém světě, vypráví upřímný a hluboký příběh všech členů BTS.


Someday, Maybe | Onyi Nwabineli

Netradiční milostný příběh, který začíná tam, kde většina podobných příběhů končí, se věnuje dopodrobna tématu ztráty, odolnosti a představuje výjimečnou hrdinku i její hlučnou britsko-nigerijskou rodinu. Přečtete si?

Čtěte také  Tipy k nakousnutí aneb Kuchařky, které budete milovat

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora