blog

Knižní horoskop na rok 2024

Milé knihomolky, milí knihomolové, jste zvědaví, jaký čtenářský rok 2024 máte před sebou? Hvězdy vám to prozradí!

Ani letos jsme naše knihomolské osudy nechtěli ponechat náhodě a opět jsme se obrátili na hvězdy. Pověděly nám, jak bude tento rok vypadat a dokonce nám pro každé znamení pošeptaly tip, se kterým na začátku roku jistojistě nešlápnete vedle. A pokud se vám zalíbí jiná kniha, my to na vás hvězdám nepráskeme 🤭

Beran (21.3. – 20.4.)

Berani, vaše odvaha a impulzivnost vás tento rok přivedou k odvážným příběhům s nečekanými konci! Rok 2024 bude plný nových začátků a knihy vás budou inspirovat k sebevyjádření. Hvězdy vám radí, abyste nebyli tvrdohlaví a otevřeli se i knižním žánrům, které obyčejně nečtete.

Knižní tip pro berana: Jablka ze stromu nepadají


Býk (21.4. – 20.5.)

Vaše trpělivost a hloubka vás přivedou ke knihám s bohatým a poutavým obsahem. Hvězdy nám pošeptaly, že v roce 2024 se oddáte příběhům, které vás vtáhnou do svého magického světa a poskytnou vám literární potěšení. 

Knižní tip pro býka: Šepot včel 


Blíženci (21.5 – 21.6.)

Blíženci, vaše zvědavost a radost vám do života přitáhnou knihy plné humoru a nečekaných zvratů, originálních zápletek a fascinujících postav. Jedna vaše část bude chtít přečíst každou knihu od začátku do konce, ale druhá může chtít vaše úsilí sabotovat. Neztrácejte čtenářskou odhodlanost.

Knižní tip pro blížence: Knihomolové


Rak (22.6. – 22.7.)

Raci, vaše citlivost a oddanost si bude tenhle rok velmi dobře rozumět s dojemnými příběhy. Podle hvězd vaše knihomolské srdíčko nejvíc potěší příběhy o lásce a mezilidských vztazích. Vybírat si vás tenhle rok budou knihy, které vám pomůžou lépe pochopit lidské emoce. 

Knižní tip pro raky: Zulejka otevírá oči


Lev (23.7. – 22.8.)

Pro vás typická vášeň a sebevědomí vás zavedou ke knihám, které odrážejí váš silný charakter. Váš knižní svět ovládne literatura faktu a populárně-naučné knihy. Ale nebraňte se ani jiným neprobádaným žánrům, otevřená mysl vám zaručí spoustu knižních dobrodružství! 

Čtěte také  Víra, naděje a masakr: Přímo do srdce Nicka Cavea a všech čtenářů téhle knihy

Knižní tip pro lvy: Rychlokurz geniality


Panna (23.8. – 22.9.)

Díky vaší touze po sebepoznávání budete tento rok číst hlavně knihy, které podpoří váš mentální a duchovní seberozvoj. Knížky o osobním růstu a sebereflexi vám pomohou lépe pochopit svět a sebe samé a budou číslo jedna na vašem čtenářském seznamu. 

Knižní tip pro panny: Mozaika duše


Váhy (23.9. – 22.10.)

Váhy, hvězdy vám tento rok přejí! Vaša touha po harmonii a spravedlnosti vás přivede ke knihám se silnými lidskými vztahy a vyváženými příběhy. Rok 2024 se pro vás bude nést ve znamení hlubokých myšlenek a dobře vykreslených knižních hrdinek a hrdinů. 

Knižní tip pro váhy: Toyen


Štír (23.10. – 22.11.)

Temné a záhadné příběhy plné nečekaných zvratů, přesně ty si budete tento rok užívat nejvíce! Spletité příběhy, po kterých sáhnete, vás udrží v napětí až do poslední stránky. Tenhle rok je také rokem, který vás vyvede z vaší čtenářské komfortní zóny.

Knižní tip pro štíry: Hlubina


Střelec (23.11. – 21.12.)

Střelci, váš optimismus a dobrodružný duch vás zavanou ke knihám, které oslavují svobodu a objevování nových světů. Vaše knihovna se rozroste o mnoho silných příběhů a knihy vás tento rok budou držet od první stránky po poslední.

Knižní tip pro střelce: Evropa, náš domov


Kozoroh (22.12. – 20.1.)

Kozorozi, vaše ambice a cílevědomost vám do cesty postaví knihy, které vás inspirují a motivují v dosahovaní vašich cílů. Během tohoto roku si vás vyhledají příběhy o úspěchu a pomůžou vám dosáhnout všeho, co si zamanete i ve skutečném životě. Váš (čtenářský) rok bude nezapomenutelný! 

Knižní tip pro kozorohy: Životem na zelenou 

Lucie Hartmannová

Lucie je martinusácká knihoholka. Ač ráda cestuje a fotí, nejčastěji ji najdete doma schoulenou nad queer nebo feministickou fikcí i nefikcí nebo velkými společenskými romány.

Příspěvky autora