blog

Únorové novinky: Šestý Cormoran Strike, návrat slavné tenistky a výlet na hřbitov

Letošní únor bude na knižní novinky bohatý, skoro jsme nevěděli, co zmínit dříve! Nakonec jsme se rozhodli vybrat těchto pět knížek, které si zkrátka musíme přečíst a jejichž vydání už se opravdu nemůžeme dočkat. Vsadíme se, že to budete mít podobně!

Únor je pro většinu knihomolů a knihomolek ideálním měsícem na čtení: nic moc se neděje, venku je nevlídno, zkrátka a dobře ideální čas na to, abyste zalezli pod peřinu s novou knížkou. Těchto pět novinek vám stoprocentně bude dělat skvělou společnost, stačí si jen vybrat tu, na kterou máte největší chuť. Která to bude?

Černočerné srdce | Robert Galbraith

Je třeba něco dodávat? 🙂 Snad jen to, že se nemůžeme dočkat, až se do těch 1 152 stránek pustíme, protože tentokrát budou Cormoran Strike a Robin Ellacott řešit zapeklitý případ v chatovacích místnostech online hry, která vznikla na motivy YouTube seriálu. Nové prostředí a dobře známí hrdinové, jejichž vztah se neustále vyvíjí, navíc v prostředí londýnských kulis – to je zkrátka osvědčený recept, který Robertu Galbraithovi alias J.K. Rowling stále vychází.


Dny v knihkupectví Morisaki | Satoši Jagisawa

Hlavní hrdince Takako její přítel najednou oznámí, že chystá svatbu s jinou ženou. Ze smutku ji nečekaně vytáhne strýček, který jí nabídne, aby mu začala pomáhat s provozem jeho knihkupectví Morisaki – a tím Takako začne úplně nová a nečekaná životní kapitola. Ve feel good příběhu o nových začátcích se objeví i několik nečekaných záhad a vůbec, vsadíme se, že tahle kniha vás bude bavit od začátku do konce!


Carrie Soto se vrací | T.J. Reid

Po loňském veleúspěchu knihy Sedm manželů Evelyn Hugo se na českou scénu vrací T.J. Reid s překladem svého dalšího bestselleru. Tentokrát se mrkneme do hlavy urputné tenistky, která se po odchodu do sportovního důchodu rozhodne vrátit, na jediný a poslední rozhodující zápas ve snaze získat zpátky svůj ohromující rekord.


Šeptající mrtví | Darcy Coates

Je libo thriller s výletem na hřbitov, plný paranormálních jevů? Darcy Coates, superúspěšná autorka série Strašidelné domy, je tu se zbrusu novou sérií, ve které je zaručeno, že vám půjde mráz po zádech a naopak usnout po čtení vám nepůjde zdaleka tak snadno. Jestliže se při čtení rádi bojíte a s chutí sáhnete po hororu plném napětí a thrillerovým šmrncem, Šeptající mrtvé si hned hoďte do wishlistu!


Za zamčenými dveřmi | Freida McFadden

Freida McFadden si nás získala psychologickým thrillerem jménem Pomocnice, a tak si její další román nesmíme nechat ujít! Pokud taky preferujete thrillery, ze kterých vám jde mráz po zádech a kdy si v první chvíli vůbec nejste jistí, zda můžete hlavní hrdince důvěřovat, tuhle knihu byste určitě neměli minout. Vsadíme se, že půjde o příběh, který zhltnete na jeden zátah!

Čtěte také  Zářijové novinky, na které se těšíme (a vy byste měli taky)

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora