blog

Dubnové novinky: Vztahy, snídaně a finiš populární série

Jsou tu další knižní novinky aneb knihy, o kterých byste rozhodně měli vědět a za které klidně dáme všechny končetiny do ohně. Omrkněte, co vychází v dubnu, bude to stát za to!

Na začátku roku jsme ještě ani netušili, co všechno báječného nám duben přinese a musíme tedy přiznat, že zatím nás každý měsíc těší čím dál tím víc – a s výhledem do edičních plánů tomu nebude jinak ani v dalších měsících 😁 Pojďte omrknout to nejlepší, co vychází v dubnu – a samozřejmě si všechny zmíněné knihy můžete teď hned pořídit nebo předobjednat na našem webu.

Prostě vztahy | Honza Vojtko

Třetí kniha známého psychoterapeuta se tentokrát ponoří do vztahů obecně – do těch, které máme se živými bytostmi, ale taky k neživým věcem. Jak moc nás při vytváření jakýchkoli vztahů ovlivňují pouta v rámci rodiny? Proč je pro někoho práce nutné zlo a pro jiné druhý domov? Proč nás rozčilují zlozvyky některých kolegů? A můžeme vztahy nenavazovat? Pokud vás baví psychologie vztahů a sebepéče, vsadíme se, že Honzu Vojtka už dobře znáte a slibujeme, že i jeho třetí kniha z dílny nakladatelství Paseka bude rozhodně stát za to.


Šikmý kostel: Třetí díl | Karin Lednická

Na závěrečný díl téhle trilogie jsme čekali jako smilování a konečně je tady! Jak dlouho trvá válka po tom, co skončí? Jak dlouho trvá, než člověk přijde o iluze? My nemáme iluze o tom, že kniha nejenže klade složité otázky, ale taky nás v ní (ostatně jako ve dvou předchozích) čekají momenty, které půjdou až na dřeň. Ještě máte trochu času osvěžit si předchozí dva díly 😉


Ministerstvo pro budoucnost | Kim Stanley Robinson

Kniha, kterou Barack Obama zařadil na seznam svých nejoblíbenějších knih v roce 2020 a New York Times bestseller. Je příběhem z blízké budoucnosti o tom, jak nás všechny klimatické změny ovlivní v příštích desetiletích. Jejím dějištěm není pustý postapokalyptický svět, ale budoucnost, která je téměř před námi – a v níž možná právě překonáme mimořádné výzvy, kterým čelíme.


400 – Snídaně, brunch, kafe | Lukáš Hejlík

Čtvrtá kniha Gastromapy přináší 400 tipů ze všech regionů Česka. Na svých cestách měl Lukáš Hejlík vejce Benedikt v 84 podnicích, zkusil 62 omelet, 41krát to byla vejce do skla. Turecká vejce a lívance 36krát. Celkem 20krát to byly buchtičky s krémem, 18krát párky a 16krát avotoast. Snídaně jsou hit, o tom žádná, takže mít doma knihu o snídaních se nám jeví jako báječný nápad!


Péťa umí vyprávět | Marta Galewska-Kustra

Ohromně oblíbená série s Péťou je tu s novým dílem, ve kterém se Péťovi narodí mladší sourozenec a za pomoci obrázků si Péťa (i vaše knihomolče) cvičí své vypravěčské dovednosti. Pokud máte ve svém okolí knihomolče 2+, je tahle kniha napomáhající rozvoji řeči ideálním dárkem!

Čtěte také  Budete trpět, ale náramně si to užijete. 6 silných příběhů, které vám zlomí srdce

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora