blog

Zapojte se do Knihoběžníka, originální geocachingové knižní hry

26.04. 2012

Milovníci knih a geocachingu mají novou zábavu, v Čechách byl spuštěn ojedinělý projekt Knihoběžník. Ten spojuje čtení knih a zábavné hledání pokladů v originální hru, kterou nejlépe vystihuje heslo „Přečti mě a pošli dál“.

Po celém světě byly na veřejných prostranstvích, v budovách a parcích rozmístěny tisíce knih, které mohou jejich budoucí čtenáři najít, přečíst, popsat jejich zážitky na internetu a opět někde schovat pro další knihoběžníky.  

Díky webovým stránkám www.knihobeznik.cz, kde má každá kniha a čtenář svůj profil, jdou tituly jednoduše vyhledat, nahlásit jejich stav, polohu, a sdílet s ostatními čtenáři příběh knihy. Na přebalu knihy má každá kniha samolepku s informací o projektu, takže je lehce rozpoznatelná na jakémkoliv místě.Knihoběžník je v podstatě taková mobilní knihovna, která vytváří ze svých členů čtenářskou komunitu a umožňuje knihám žít své vlastní příběhy a předávat si je neustále dál.

Do projektu je momentálně zapojeno přes 3 500 knih, které společně procestovaly už téměř 500 000 km. Do projektu věnovala knihy česká a slovenská nakladatelství a internetové knihkupectví Martinus.cz, které celý projekt zaštiťuje. Projekt také podporují známí čeští spisovatelé, např. Radka Denemarková, Arnošt Goldflam, Michal Viewegh, Michael Stavarič, Petra Soukupová a mnoho dalších. Všichni do projektu vložili a podepsali své knížky. Stačí je jen najít. 🙂

STAŇ SE KNIHOBĚŽNÍKEM. PODÍVEJ SE JAK NA TO! 🙂

Čtěte také  Zuzana Dostálová: Psát text je podobné jako interpretovat melodii