blog

Jedním dechem skrz Letopisy elfů – Smrt elfů

11.05. 2012

Jeden z nejčtenějších německých autorů sci-fi, fantasy a hororu Wolfgang Hohlbein přichází s třetím dílem moderní fantasy série Letopisy elfů a jako vždy nechybí akce, napětí ani dramatické okamžiky. Kniha nás hned na začátku vrhne do temné ženské věznice Santanas, kde naše hlavní hrdinka Pia, tajemná elfí princezna ze světa elfů, tráví už pátý rok.

Pia, neboli princezna Gaylen, už si toho v životě prožila hodně. Bojovala ve válkách proti všemožným nepřátelům hned ve dvou světech – v našem reálném světě i v zemi elfů Bělolese. Jen máloco z toho se ale dokázalo vyrovnat peklu, jaké je nucena den co den zakoušet v obávané věznici Santanas, kde jsou zavřené jen ty nejhorší zločinky.

Pia musí doslova bojovat o své místo mezi drsnými mafiánskými kmotrami a sadistickými vězeňkyněmi a navíc se ještě potýkat s nepříliš příjemnými strážci vězení a novým ředitelem Hernandesem, který až příliš připomíná jejího dávného nepřítele Nandese z elfí země. To všechno by ale Pia dokázala zvládnout nebýt toho, že ji připravili o dceru. Piini přátelé, elfí bojovníci z válkami sužovaného Bělolesa, ale nechtějí nechat svou princeznu jen tak napospas ve světě lidí, a proto se ji rozhodnou z věznice osvobodit. Nakonec se jim to skutečně povede a čtenář nestačí zírat, jak šílený a netradiční takový elfí pokus osvobodit svou vládkyni může být.

Piini protivníci ovšem nehodlají nechat její útěk bez pomsty, a tak začíná zoufalý boj nejen o život, ale i o čas. Pia totiž odmítá odejít zpátky do Bělolesa bez své milované dcery, o které však nikdo netuší, kde se vlastně nachází. Musí ji však najít co nejdříve, jinak bude s Bělolesem zle. Do toho všeho Piu navíc trápí strašlivé noční můry, v nichž se ocitá v elfí zemi a vidí všechny hrůzy, které válka napáchala. Otázkou však je, zdali jsou to opravdu jen sny.

Čtěte také  Mateřství: Být, či nebýt matkou? To je oč tu Sheile Heti běží.

Fanoušci nového dílu Letopisů elfů dozajista nebudou zklamáni, protože kniha má všechno, co by správné moderní fantasy mělo mít. Nechybí tajemní elfové, zlí orkové, ani zákeřní lidští zrádci a podvodníci z našeho světa. Člověk si dosyta užije jak starodávných kouzelných mečů, magie, tak i smrtících zbraní s laserovým zaměřovačem a počítačových technologií. Napětí je cítit všude, strach se plíží nejen chodbami věznice Santanas, ale i ulicemi měst a Piiným srdcem, které zoufale touží po své dceři. Nechybí bitvy a akce, čtenář si jednoduše nemá kdy odpočinout a musí knihu dočíst až do konce.

Wolfgang Hohlbein, autor několika bestsellerů jako například Čaroděj ze Salemu (1987, česky 1998), Druidská brána (1993, česky 2002) nebo trilogie o Nibelunzích (2011), fanoušky svou novou knihou určitě potěší. 

 

Letopisy elfů – Smrt elfů
Wolfgang Hohlbein 

Vydavatelství: Plejáda, 2012
Série: Letopisy elfů
 KNIHU MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE.