blog

Recenze se šarmem Pařížanky (a navíc soutěž o knihu)

10.05. 2012

Dostala se mi do ruky knížka, kterou jste možná viděli v televizní reklamě. Jedná se o průvodce stylem od Ines de la Fressange Se šarmem Pařížanky. Přiznám se, že původně jsem k ní byla trochu skeptická; říkala jsem si, jak je možné psát knihu o stylu, když právě styl je natolik osobní a nepřenosná věc.

Ale už samotný úvod knihy vás nabudí a navodí atmosféru. Autorka se v první části knihy věnuje jednotlivým sedmi základním kouskům šatníku. Najdete zde i rady, jak se obléci na tu a onu příležitost.

Své místo mají v knize i doporučení na místa, chic krámky, bary i hotely, které při své návstěvě Paříže prostě nemůžete opomenout a působí tak trochu jako stylový průvodce městem. Nicméně počítá se i s verzí, že jste Pařížanka jen duší a vyhovují Vám nákupy online. Nevyhýbá se ani kosmetickým tipům a stylovosti Vašeho bytu či organizované skříně.

Cílovou skupinou knížky pravděpodobně nejsou náctileté slečny, které si svůj styl teprve hledají, na druhou stranu je knížka plná dobrých a nadčasových rad, které si může vzít k srdci každá žena.

Možná si říkáte, jak aktuální může být taková kniha, jejíž hlavním tématem je móda. Věřte, že velmi. Autorka hovoří hlavně o stylu, který je důležitější než módní trendy a upozorňuje i na to, že jisté „trendy“ byly jsou a budou nelichotivé. Přišlo mi až komické, kolikrát jsem se s jejími názory a příklady ztotožnila.
Pokud nejste knihomolky, možná vám bude vyhovovat, že je publikace psaná velmi zábavnou formou, jako bych prohlížela super zajímavý blog v tištěné podobě.

Jednoduše řečeno, kniha Se Šarmem Pařížanky se stane součástí vaší, nejen fashion, knihovny a také nejšetrnějším řešením, jak “navštívit” Paříž!

“Polovinu peněz z rozpočtu na oblečení použijte na nákup kvalitních základů a druhou polovinu na impulzivní koupě, které vám rozzáří šatník (pásek, kabelka, šperk či bižuterie)”

“Váš šatník by měl obsahovat zázračnou sedmičku: pánský blejzr, trenčkot, tmavomodrý svetr, klasické tílko, malé černé šaty, džíny a koženou bundu. Zbytek je už jen otázka kombinování”

“Lepší je jeden pár opravdu krásných botiček než skříň plná ošklivých laciných kousků”

“Když ztratím zájem dobře se oblékat a líčit, je to podle mě známka deprese”

“Pečujte o sebe. Usmívejte se.  Starejte se o zuby, nechte si je každého půl roku profesionálně vyčistit.”

“V módě a zařizování platí stejné pravidlo: takzvaný total look, tedy sladění všeho do puntíku, se nenosí”

Článek původně vyšel na fashion blogu Mora e Bionda.

Čtěte také  Severka: Dívka, na kterou budete po přečtení ještě dlouho vzpomínat

 

Se šarmem Pařížanky

Ines de la Fressange

Vydavatelství Knižní klub, 2012

 

KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE

 

 

 

 

SOUTĚŽ

Chcete vyhrát knihu Se šarmem Pařížanky? Napište nám do komentářů pod článkem, proč bychom ji měli poslat právě Vám! 🙂 Ze všech přispívajících vybereme  nejzajímavější komentář a jeho autor získá knihu. Soutěžíme do půlnoci 13. května 2012.

Nevědeli jsme se tady domluvit, bylo to těžké, ale nakonec jsme jako nejzajímavější komentář vybrali ten od Olgy 🙂 Vyhrává od nás knihu Se šarmem Pařížanky. Gratulujeme! 🙂