blog

Navštivte sirotčinec slečny Peregrinové

30.08. 2012

Románová prvotina od Ransoma Riggse je něco, co musíte mít doma. Pokud máte děti, budou ji milovat. Pokud děti nemáte, jednou je mít budete a je dobré udělat jí místo na polici. Pokud děti neplánujete, tak jim ji alespoň nebudete brát. Má v sobě něco z dětských příběhů a jednoho dne dostanete chuť přečíst si ji znovu.

To se dozvíte ještě před přečtením z traileru. Nenechá vás spát ještě dřív, než vám vůbec přijde domů. Nesmíte se traileru bár. Je natočený vkusně, ve stejném duchu jako jsou dobové fotografie, kterých je kniha plná. Dojem z knihy a představivost vám to rozhodně nevezme.

Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme sušenky.
Povolit cookies a zobrazit

Pak se vám dostane do ruky. Vazba, kvalitní papír, nádherné staré fotky. Jakoby nakladatel tušil, že tohle je kniha která zůstane ve vaší rodině po generace.

Kdesi na malém, skoro opuštěném ostrově u břehů Anglie je sirotčinec slečny Peregrinové. Jeho obyvatelé, podivní stejně jako jeho ředitelka, jsou hlavními hrdiny příběhů, které dědeček Jacobovi vyprávěl celé jeho dětství. Vzpomínáte si, jak vám kdysi po večerech vyprávěli strašidelné historky? A jak jste jim s postupem čase pomalu přestávali věřit? A teď si představte, co kdyby byly opravdové? Kdyby opravdu existoval sirotčinec, slečna Peregrinová a její svěřenci. Kdyby dědeček nebyl blázen, za kterého ho považuje celá rodina.

Jacob je typický americký teenager. Veškerý svůj čas věnuje počítačovým hrám, bláznivému dědovi a hledání způsobu, jak se nechat vyhodit z rodinné firmy. Až do toho podivného dne, do té události, která rozdělila Jacobův život na “předtím” a “potom”. Do okamžiku, který donutí Jacoba přestat žít ve své bublině a začít hledat kdo je, kam patří a kým byl doopravdy jeho dědeček.

Čtěte také  Srpny: Kniha, kterou si ponesete v hlavě ještě dlouho po dočtení

Líbí se mi tenhle svět, který Ransom Riggs vytvořil. Mám rád ten podivný pocit, že bych mohl být, stejně jako hlavní hrdina, něčím výjimečný. Že ta malá drobnost, která nás odlišuje od ostatních, může být to, kvůli čemu si nás naši blízcí budou vážit. Že je to něco, co se předurčené skrývá v mém životě. Mám rád ten mrazivý pocit, že příběhy, které nám někdo vypráví a znějí přitažené za vlasy, mohou být pravdivé.

O filmová práva na knihu se před Vánoci strhl velký boj. Po napínavé aukci vyhrálo práva studio 20th Century Fox a natáčení se zřejmě ujme legendární Tim Burton. Máme se tedy na co těšit!

 

 

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Ransom Riggs  ·  Vydavatelství: Jota, 2012

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečnyPeregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu. Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.

 

KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE.

Čtěte také  Počkej na moře: Výjimečný příběh, který si vychutnáte