blog

RECENZE: Career of Evil

Nevíme, zda je to náhoda nebo osud, že zrovna pár dní před českým vydáním knihy Career of Evil (Ve službách zla) se nám mezi vítěznými kousky soutěže Chceme vaše recenze! objevila recenze právě této knihy, ale těší nás, že si tak díky Anetě můžete udělat lepší obrázek o tom, zda nejnovější Galbraith stojí za přečtení 🙂 Někdo detektivkám, které pod pseudonymem píše autorka Harryho Pottera, vyčítá jejich rozsah. “Nojo, jenže když J. K. Rowlingová začne vyprávět, jde to snad přestat číst? Nejde :),” píše Aneta. A my souhlasíme.

galbraith

Tento díl je zatím nejlepší. Doposud vydané díly jsem četla všechny anglicky, protože Rowlingové britská literární angličtina je prostě úžasná. Stejně jako u předchozích dvou dílů tomu u mě není jinak a myslím si, že zápletka nebyla natolik složitá a vlastně byla opět dost zdlouhavá. Nojo, jenže když J. K. Rowlingová začne vyprávět, jde to snad přestat číst? Nejde 🙂

Na případech Cormorana Strika se mi líbí i ta nenápadná romantika v pozadí. Rowlingová mě přiměla svým způsobem se více soustředit na to, jak to dopadne mezi Cormoranem a Robin, než na celou detektivku. U každé její detektivky psané pod pseudonymem Roberta Calbraitha jsem po dočtení přemýšlela nad tím, jak je to příšerně natahované a zdlouhavé, ale vlastně to stojí za to. Zápletka je svým způsobem poutavá, ale jak jsem již napsala, je roztažená na 500 stran zatímco by se v klidu vešla na 300 🙂 Ale mě osobně to u jejích knížek vůbec nevadí, jsou totiž ,,samočtivé”.

Autorkou recenze je Aneta Mašková.

Čtěte také  Divine Rivals: Když rivalita zažehne jiskru, která vzplane v něco víc