blog

RECENZE: Farma

29.04. 2016

Máme tu předposlední sérii vítězných recenzí! Už přes dva měsíce si užíváme čtení vašich hodnocení v rámci soutěže Chceme vaše recenze! a jsme nadšení z toho, jak nám pomáháte dělat z našeho webu místo, kde je hračka vybrat si dobrou knihu. Jana vám v recenzi přiblíží jednu z výborných novinek – Farmu Toma Roba Smithe. “Z pěti hvězdiček bych dala šest,” píše.

farma_blog

Když jsem četla Smithovu první knihu, nevěřila jsem, že ji může ještě nějakým jiným tématem překonat. Mýlila jsem se. A jak!

Příběh je od prvních řádků brilantním vyprávěním matky, která zoufale hledá u svého syna porozumění, naději, že jí někdo uvěří. Její popis událostí jednoho léta ve Švédsku je neuvěřitelný.

První zhruba polovinu knihy jsem přemýšlela, jestli matka říká pravdu. Připadala mi lehce šílená, měla neuvěřitelný strach, ze své staré, kožené brašny vytahovala zvláštní věci, jako dětský, mléčný zub, nebo starou, rezavou plechovku, plnou popsaných listů. Ani Daniel nevěděl, co si myslet. Musel se rozhodnout. Uvěřit nebo neuvěřit. Rozhodl se špatně, ale nevedlo to ke katastrofickým následkům. Naopak. Rozhodl se odjet do Švédska a přijít záhadě na kloub. A všechno napravit. Staré křivdy a utrpení své matky změnit nemohl. Ale mohl jí dát to nejdůležitější – naději v sebe sama.

Je prostě skvělá! Z pěti hvězdiček bych dala šest! Tom Rob Smith opět posunul svou laťku o kousek výš.

Autorkou recenze je Jana Hlavičková.

Čtěte také  Než se stihnu rozloučit: Čtenářský zážitek provoněný kávou