blog

Čtení s porozuměním

Knihy považujeme za dar. Učí nás, rozesmějí, přinutí zamyslet se, vysvětlují, pomohou oddychnout si i porozumět, naučí nás přemýšlet. Zásadně pomáhají pochopit svět, to, co se právě děje okolo nás, učí nás lépe vyhodnocovat informace a (ne)fakty, lépe kriticky myslet. A někdy také "jen" pomáhají nezapomenout.

Knihy považujeme za dar. Učí nás, rozesmějí, přinutí zamyslet se, vysvětlují, pomohou oddychnout si i porozumět, naučí nás přemýšlet. Zásadně pomáhají pochopit svět, to, co se právě děje okolo nás, učí nás lépe vyhodnocovat informace a (ne)fakty, lépe kriticky myslet. A někdy také “jen” pomáhají nezapomenout.

Mnohým se to daří dobře, některé to však dokáží výjimečně. Chceme svou troškou přispět, aby se právě takové knihy mohli dostat k co nejvíce lidem. Proto budeme čas od času vybírat některou z nich na určité období se speciální slevou 50%, abyste si mohli koupit jednu pro sebe, nebo rovnou dvě za stejnou cenu, za jakou byste si jindy koupili jen jednu.

Orientovat se ve světě, umět rozeznat pravdu od manipulace nebo přímo od lži, nezapomínat na hrůzy minulosti – to všechno se zdá být jednoduché a samozřejmé, ale až nepříjemně často a bolestivě si připomínáme, že není. Věříme, že tyto knihy obohatí vás a možná se rozhodnete jednou obohatit i někoho dalšího. Čtení s porozuměním a čtením k porozumění.

Naši akci začínáme příhodně na stoleté výročí vzniku Československa a poběží od 28. října (tedy od českého státního svátku) až do 30. října (ke slovenskému státnímu svátku). Vybranou knihou je publikace, ve které naleznete všechny důležité informace týkající se tohoto výročí. Jmenuje se 1918 (Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa) a napsal ji historik Jan Rychlík: “Rozpad mnohonárodnostní habsburské monarchie sleduje nejen z hlediska národnostních aspirací Čechů a Slováků, ale z pohledu všech jejích národů. Kniha ukazuje, že představy a požadavky jednotlivých národů monarchie byly vzájemně neslučitelné a realizace jednoho programu byla možná vždy jen na úkor národního programu jiného. Problém monarchie tedy nebyl v tom, že by nechtěla vyřešit své národnostní problémy, ale v tom, že tyto problémy byly neřešitelné.”

Čtěte také  Jak začít číst v angličtině, aniž byste to vzdali hned po prvních stránkách

O knihách se speciální slevou v rámci akce Čtení s porozuměním se dozvíte vždy z našeho Facebooku, Twitteru, Instagramu a newsletteru. Sleva platí pouze v našem internetovém obchodu v období 28.10.-30.10. nebo do vyprodání zásob. Budeme rádi, když dáte o Čtení s porozuměním vědět svým známým – za tip na čtení vám bude vděčný každý čtenář nebo čtenářka!

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora