blog

DNK 2019: Dejte přednost nedočtené knize

Rok se s rokem sešel a Den nepřečtených knih je zpět! Co jsme si pro vás připravili letos a co vlastně DNK 2019 obnáší? Přečtěte si článek a pusťte se do vybírání knížky, která na vás čeká v knihovně!

Rok se s rokem sešel a Den nepřečtených knih je zpět! Co jsme si pro vás připravili letos a co vlastně DNK 2019 obnáší? Přečtěte si článek a pusťte se do vybírání knížky, která na vás čeká v knihovně!

Máme radost, že vám každý den můžeme posílat nové příběhy. Protože nám ale nejde jen o to, aby jste si u nás nové knihy kupovali, ale především je četli, vymysleli jsme si pro vás už před lety tenhle knihomolský svátek. Den nepřečtených knih slavíme každý rok 31. srpna a právě v tenhle den byste výjimečně měli dát přednost před koupí nové knihy nějaké, která už na vás čeká ve vaší knihovně.

Věděli jste, že až čtvrtina čtenářů v České republice nečte nebo nedočítá knihy? Buď je to proto, že na něj nemají dost času, nebo jde o dárek, se kterým se neztotožnili. Tak jako tak se ale často stává, že pokud si pak chvilku na knihu najdou, leckdy zjistí, že na ni třeba jen nebylo to správné rozpoložení a vlastně jde o skvělý příběh, který by bylo škoda nechat si ujít. Právě od toho existuje Den nepřečtených knih – jeden den v roce, kdy aspoň na chvíli zpomalíte a pustíte se do čtení knížky, co už na vás dlouho pomrkává z poličky nebo nočního stolku.

Knížky nejsou jen pěkná dekorace, knížky by se měly především číst, prožívat, měli byste se u nich smát, plakat, měli byste u nich přemýšlet a bavit se, knížky jsou tu zkrátka od toho, aby náš volný čas byl o fous lepší – tak je využijte a nenechte je zapadnout prachem u vás v knihovně. Je to překvapivé, že nejčastěji bývají v knihovnách českých čtenářů a čtenářek nepřečtené ty nejznámější tituly: kupříkladu Babička, nebo z těch nejnovějších knihy od Dana Browna. Napište nám, na kterou nepřečtenou knihu z vaší knihovny si dnes uděláte čas vy! Podělte se o to s námi na Facebooku nebo Instagramu, jsme zvědaví, které názvy se budou opakovat nejčastěji.

Čtěte také  5 důvodů, proč vyzkoušet Knihovrátek

Aby vám to čtení pěkně ubíhalo a aby motivace k němu vydržela i po Dni nepřečtených knih, připravili jsme si pro vás nové knihomolské tapety, které už slavily úspěch jako naše poslední péefko. Tentokrát jsme rozšířili sortiment i o desktopové verze, takže si tapetou můžete vyzdobit jak svůj telefon, tak i plochu vašeho počítače! Neváhejte, stahujte (stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám v plné velikosti) a doufáme, že díky téhle drobné dekoraci bude svítit připomínka ke čtení i na těch zařízeních, které nám častokrát více času na knihy berou 😉 A pak už si jen s knihou užijte krásný víkendový Den nepřečtených knih!

Knihomolské tapety na vaše telefony

Knihomolské tapety na vaše počítačové plochy

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora