blog

Čtenářský klub: Podzim začínáme s Nevítaným hostem

Taky je pro vás podzim tak nějak automaticky takové „knihomolské“ roční období? Tím, jak se pojí s horkými nápoji v knihohrncích, se zachumláním se do svetrů a s tím, jak se zkracuje den a prodlužuje tma, nemůžeme si pomoct, čtení na podzim je nějaké takové intenzivnější, než je tomu v dalších ročních obdobích. Jelikož si podzim chceme pořádně užít i ve Čtenářském klubu, připravili jsme pro vás hned na září pořádnou literární pecku.

V září budeme ve Čtenářském klubu číst Nevítaného hosta od Shari Lapeny. Proč? Za prvé, předchozí thriller, který jsme si takhle společně přečetli, Kaštánek od Sorena Sveistrupa, měl u členů našeho klubu nevídaný úspěch a zaznamenali jsme, že u nás ve skupině máme spoustu fanoušků dobrého, poctivého thrilleru. Za druhé, Shari Lapena má za sebou dva úspěšné bestsellery (Manželé odvedle a Někdo cizí v domě), takže její třetí kniha u nás byla napjatě očekávána. Za třetí, Nevítaný host vyšel velmi příhodně právě na začátku září, je to tedy úplná novinka a máte tak ještě o fous větší motivaci být jedni z prvních čtenářů a čtenářek, kteří budou tuhle knihu číst. A tentokrát ještě i za čtvrté: je to super čtivá a napínavá záležitost, kterou by bylo škoda nechat si ujít! 😊

Shari Lapena tentokrát rozehrává detektivní drama na velmi úzké ploše, příběh se totiž odehrává v zasněženém hotelu odstřihnutém od veškeré civilizace během jednoho víkendu. Deset hostů očekává zážitkový odpočinek, místo toho zažijí nejhrůznější období svých životů. Hned první noc totiž jeden z nich zemře… a tím ten děs teprve začíná. Užijete si zejména to, že opravdu do poslední chvíle netušíte, kdo je vrahem; ačkoliv je to vlastně úplně jednoduché, zřejmé a elegantní a autorka vám dává postupně hned několik vodítek. Všimnou si jich ale jen ti nejpečlivější čtenáři a čtenářky 😊

Jde o thriller, který má především pobavit, nečekejte tedy komplikované drama a intelektuální, hloubkovou psychoanalýzu všech postav, rozuzlení je celkem jednoduché. Nejvíc nás bavilo právě to pídění se po tom, co se vlastně mohlo stát, co mají zdánliví cizinci společného a jak spolu nehody souvisejí. Je to napínavé až běda, knihu přečtete za jedno odpoledne a užijete si čtení na maximum. Co víc si přát!

Čtěte také  Reese's Book Club: Studnice skvělých knižních tipů

Jak už je u nás ve Čtenářském klubu zvykem, ve facebookové skupině najdete tajný kód na poštovné zdarma, který může využít každý v každé objednávce, kde bude i Nevítaný host. Udělejte si v pošmourném září radost a pořiďte si čtení, které vás na hodiny vytrhne z reality!

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora