blog

Co chystám letos pod stromeček: Knihy pro bráchu

Udělala jsem letos s mým bráchou takovou dohodu - nebude se koukat na martinusácký knižní blog a já muza odměnu pod stromeček nadělím spoustu knížek. Musí to být přece překvapení! Vy se ale kouknout můžete, v nejnovějším článku vám prozradím, co pro něj chystám a doufám, že tu třeba najdete krapítek inspirace pro své sourozence a další blízké, které chcete letos knížkami obdarovat.

V našem knihkupectví Martinus.cz se starám o sociální sítě, našeho vánočního pomocníka a spoustu dalších věcí, které mají co dočinění s knížkami. Mám knihy všude kolem sebe celý den – vybrat ty pravé pro mé nejbližší je tedy celkem hračka. Je mi ale jasné, že ne pro každého je to taková samozřejmost a vyznat se v té nekonečné spoustě knih, které každý rok vycházejí, může být trošičku příliš pro úplně každého. Rozhodla jsem se tedy spolčit se s vámi takhle přes náš blog a prozradit vám, co chystám pro své nejbližší letos pod stromeček – bez knížek by to u nás nebyly ty správné Vánoce. Doufám, že tu najdete pár tipů nejen pro bráchu, ale třeba pro tatínka, pro strejdu, pro kamarády, nebo třeba kolegy… zkrátka pro každého, koho byste letos na Vánoce chtěli obdarovat dobrým příběhem.

Spát v moři hvězd od Christophera Paoliniho

Nejdřív já a následně pak i můj mladší brácha jsme v dětství zbožňovali Eragona. Pamatuju dodnes, jak jsme si hrávali na to, že máme vlastního draka 😃 Tak trochu z nostalgie i tak trochu proto, že brácha ocení prima sci-fi knihy, mu letos plánuju věnovat novinku od Paoliniho, která prý má být epickou vesmírnou ságou s několika pokračováními. A pravděpodobně si ji pak od něj vypůjčím, neb jsem na to docela dost zvědavá!

Volání vlka od Anthonyho Ryana

S fantasy se většinou u bráchy neminu vedle, neb je fanouškem Pána prstenů, Zaklínače a tak dále. Epický fantasy příběh je tedy vždycky vítán a tuhle knihu mi pro něj doporučil kolega s tím, že právě pokud má rád fantasy ságy typu Pán prstenů, Volání vlka by se mu mohlo taktéž zamlouvat. Tohle je vlastně takový návrat k trilogii jménem Stín krkavce, ale dá se prý v pohodě číst jak v návaznosti na ní, tak samostatně.

Čtěte také  Zářijové novinky, na které se těšíme (a vy byste měli taky)

Oceán na konci ulice od Neila Gaimana

S Neilem Gaimanem nikdy neuděláte chybu! Proto jsem pořídila nejnovější, krásné ilustrované vydání jeho báje, které (tuším!) už sice četl, ale v novém kabátku vypadá vskutku krásně. Myslím, že právě pod stromeček zejména patří všechny ty speciální edice, nová ilustrovaná vydání, rozkošné obálky… protože častokrát slýchám, že by je obdarovaný rád vlastnil, ale připadá mu zbytečné si je kupovat, když už má doma tu “obyčejnou verzi”. Tak se zkuste poohlédnout, jestli třeba oblíbená kniha vašeho blízkého člověka nevyšla v nedávné době v nějakém novém vydání, nebo luxusnější variantě!

Pokud by vás žádná z knížek z mého seznamu neoslovila, mrkněte ještě na naši vánoční kolekci věnovanou luxusním knihám, kde najdete i další knížky jako inspiraci na vánoční dárky!

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora